Ivana Selakov iskreno o ljubavi s Peđom: Brzo smo shvatili da ne možemo jedno bez drugog

Ivana Selakov iskreno o ljubavi s Peđom: Brzo smo shvatili da ne možemo jedno bez drugog

30/06/2018

0

Neizmerna želja Ivane Selakov da dugogodišnju emotivnu vezu sa Predragom Mirkovićem kruniše detetom najzad će se ostvariti. Radosnu vest budući roditelji saznali su u februaru, a mesec dana kasnije, na dan kada su proslavljali deceniju veze, lekari su im otkrili pol bebe.

Borbu za potomstvo počeli su još pre nekoliko godina. Mada su verovali da će im majka priroda ispuniti nadanja bez pomoći nauke, s vremenom se u njihov dom uselila sumnja.

U preteranoj želji za potomstvom i dugoj borbi kao što je vaša mnogi parovi ne uspevaju da odole iskušenjima pred kojima se nađu. Da li je u vašoj vezi bilo trzavica?

- Naša ljubav traje punih 10 godina, kao i život pod istim krovom. Osim toga, u istom smo poslu i protekle decenije prošli smo mnogo toga. Prirodno je da u jednom trenutku veza dođe do stadijuma kada je neophodno da se odnos prenese na naredni nivo, na formiranje porodice. Prelomna je tačka kada se parovi ili definitivno razdvoje ili nastave dalje još jači. Činjenica je da je u našem slučaju Peđa od početka želeo dete, ali ja nisam bila spremna za ulogu majke i nisam želela da forsiram tako ozbiljnu odluku. S vremenom u meni se probudio majčinski instinkt i pustili smo da stvari teku prirodnim tokom, ali život je išao nekim svojim ritmom, nezavisno od naših želja. Zbog datih okolnosti imali smo krize, koje smo uspevali da prevaziđemo. Ipak, u jednom trenutku našli smo se na prekretnici i naši životni putevi su se razdvojili. Hvala bogu, to nije trajalo dugo. Brzo smo shvatili da ne možemo jedno bez drugog.

Neizmerna želja Ivane Selakov se najzad ostvaruje: Na dan godišnjice veze imali smo duplo slavlje

Kako ste prevazišli tu krizu?

- Razgovorom, pre svega. Razlaz se u našem slučaju nije desio zato što smo prestali da se volimo. Emocije su i dalje postojale, ali u tom trenutku nije bilo dovoljno razumevanja. Kada smo ohladili glave, seli smo i popričali o svemu, kako bismo odlučili šta dalje. Da se razumemo, ne radi se o jednom razgovoru, više je to bila mini-serija, ali smo jedno drugom rekli sve što smo imali. Shvatili smo šta želimo i da imamo zajednički cilj, a to je, na prvom mestu, osnivanje porodice. Od tada u našem odnosu ne postoje problemi i polako, ali sigurno zajedno idemo ka ostvarenju najveće želje.

Deana Đukić/M G Luka Šarac
Tagovi: Ivana Selakov