Željko i Jovana Joksmović iz Grčke: Ovo je velika tragedija, Atina je potpuno pusta

Željko i Jovana Joksmović iz Grčke: Ovo je velika tragedija, Atina je potpuno pusta

Autor: | 25/07/2018

0

Požari koji su od ponedeljka zahvatili Grčku podigli su ceo Balkan na noge, a svedočanstva koja stižu su strašna. Željko i Jovana Joksimović su se našli u ovom trenu u jednom od letovališta u Atini gde su sa decom otputovali na odmor.

Željko je vidno potresen čitavom situacijom rekao da je strah ono što se svuda oseća.

- Ovo je velika tragedija, pre svega za porodice nastradalih, a onda i celu Grčku. Sada se stanje stabilizovalo, nema više ni dima koji se osetio u celoj regiji Vouljagmeni, Voula i na Glifadi. Ipak, oseća se strah. Atina je potpuno pusta i dalje je veliki šok za sve stanovnike i turiste koji su ovde - rekao je Željko za Blic.

Jovana Joksimović, urednica i voditeljka Jutarnjeg programa na Prvoj televiziji i ona otkriva kakvo je stanje na licu mesta.

- Mi se nalazimo u Atini, na oko 30 kilometara od regije zahvaćene požarom. Ovde je trenutno mirno, nema mnogo ljudi na ulicama i nema panike - kaže Jovana za portal Žena.

Naglašava da je jedino neobično to što je toliko mirno da ulicama, kao i da je vetar danas malo stao. Na naše pitanje da li će zbog nove situacije njena porodica i ona prekinuti odmor, odgovara:

- Ne, ostajemo ovde i očekujemo da se situacija brzo normalizuje - rekla je Jovana koja se i ovog jutra uključila uživo u jutarnji program TV Prva.

- Proglašena je trodnevna žalost, broj žrtava još nije konačan, a spekuliše se o tome i kako je požar započeo - rekla je Jovana.

Inače, većina žrtava u Grčkoj stradala je zarobljena u vatri posebno oko mesta Mati, oko 40 kilometara severoistočno od Atine, izjavio je portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos.

Proglašeno je vanredno stanje u istočnim i zapadnim delovima šireg područja Atine, arčki premijer Aleksis Cipras skratio posetu Bosni i Hercegovini i hitno se vratio u zemlju.

hellomagazin.rs Luka Šarac