Dragan Bjelogrlić: Ovo je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu i nekim zaboravljenim vrednostima

Dragan Bjelogrlić: Ovo je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu i nekim zaboravljenim vrednostima

Autor: | 26/07/2018

0

Snimanja serije "Žigosani u reketu" o kojoj bruji ceo Balkan uveliko su počela, a priča o prijateljstvu Srbina i Hrvata se željno iščekuje na malim ekranima. Dragan Bjelogrlić otkriva kome je i zašto namenio kadrove serije, kako je birao glumačku ekipu i kakva su njegova očekivanja.

Priča o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u KK Radnik sa Liona razdvojio je ratni vihor i svako je otišao na svoju stranu - da bi se četvrt veka kasnije ponovo našli da podignu iz pepela prijateljstvo i klub, trebalo bi da probudi davno zaboravljene emocije ljudi.

Seriju čiji će centar biti prijateljstvo Srbina i Hrvata dok će glavni motiv biti nove, druge šanse koje život pruža, osmislio je Dragan Bjelogrlić.

- Ovo je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu i nekim zaboravljenim vrednostima, koja je nastala u mojoj glavi pre nekoliko godina. Svi mi koji stvaramo ovu seriju, radimo je sa velikom verom da na ovim prostorima uprkos svemu i svim okolnostima, objektivnim i nametnutim, postoje neki normalni ljudi, i da oni čine većinu. Ova serija se obraća tim ljudima, odnosno onima koji žele ljubav, ruku prijateljstva, za razliku od drugih koji verujemo da su u manjini i koji su zarobljeni u okovima mržnje i traže neprijatelje. "Žigosani u reketu" tragaju za takvim ljudima, kojima se i obraćaju - otkriva Bjelogrlić koji je namerno otvorio ranu odnosa između Srba i Hrvata, te tanke niti koja oscilira u osećanjima međusobno.

A post shared by misa (@miodragdragicevic14) on Jul 17, 2018 at 1:28pm PDT

- Jedna od namera serije je da priča priču o ljudima. Hrvatska i Srbija su opterećene kao zemlja svojim odnosima i ličnim problemima, što je za autore jedan dodatni začin. Biće to serija koja će zbog tretiranja tema biti nešto što nisamo mogli poslednjih godina da gledamo na televiziji. Ovo je priča o dve generacije, jednoj rođenoj između 60-ih i 70-ih i generaciji između 90-ih i početka novog veka. Priča o košarci, brendu po kojem je prostor gde živimo poznat u svetu i priči o dva grada, Beogradu i Zagrebu. Priča je u mojoj glavi nastala pre nekoliko godina, a onda ju je "preuzeo" veliki autorski tim - dodao je Dragan Bjelogrlić.

Serija od 45 epizoda biće emitovana na jesen, a "Žigosani u reketu" je samo radni naziv.

Kk Radnik #žigosaniureketu

A post shared by misa (@miodragdragicevic14) on Jul 11, 2018 at 5:54am PDT

#žigosaniureketu ? #Sandra

A post shared by Jelisaveta Orašanin (@jagodenamagli) on Jul 11, 2018 at 11:37am PDT

Voja i Jović ??? #žigosaniureketu

A post shared by Nikola Malbaša (@nikolamalbasa) on Jul 23, 2018 at 4:28pm PDT

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images