Danica Karić:  Posle rođenja sina osetila sam da je majčinstvo moj životni poziv

Danica Karić: Posle rođenja sina osetila sam da je majčinstvo moj životni poziv

Autor: | 02/08/2018

0

Ljubavnu priču Danice Karić i Nikole Stojilkovića prošlog jula upotpunilo je ostvarenje najveće želje - rođenje sina Petra. Godinu dana kasnije, ponosni roditelji organizovali su dvostruko rođendansko slavlje, prvo na Crnogorskom primorju, a zatim i u Vranju, Nikolinom rodnom gradu. Najmlađa ćerka Bogoljuba Karića i njen izabranik dečaku su priredili žurke za pamćenje, na kojima su se u društvu najbližih i sami odlično proveli.

Proslava u Budvi upriličena je u poznatom restoranu. Iako se spekulisalo da je deda Bogoljub za tu priliku zakupio ekskluzivni hotel, ovu informaciju Danica i Nikola saznali su iz novina.

- Za tim nema potrebe jer na primorju imamo porodičnu kuću. Želeli smo da u njoj priredimo slavlje, međutim, zbog jednostavnije organizacije na kraju smo se odlučili za restoran. Većina dragih ljudi u to vreme bila je na moru i raduje me što smo zajedno slavili najlepši dan u mom životu, dan kada sam rodila najveću sreću. Petar se celog jutra smejao, kao da je znao da se dešava nešto važno. Vladala je opšta euforija, a pozivi i poruke sa čestitkama nisu prestajali da stižu - ushićeno priča Danica.

Svečani događaj u čast najmlađeg člana imperije Karić bio je idealan povod da se mnogobrojna familija okupi u gotovo punom sastavu. Ukrašena balonima i konfetama, i ispunjena Petrovim omiljenim igračkama - automobilima, prostrana bašta nadomak obale pretvorena je u poligon za dečju igru.

Nedelju dana kasnije slavlje se preselilo u Vranje, kod porodice Stojilković. Kao pravi srpski domaćin, mali Petar goste je dočekivao u tradicionalnoj srpskoj nošnji, sa opancima i šajkačom, a dobio je i poseban poklon.

Moji roditelji prihvatili su Nikolu kao svoje dete. Mi smo sjajan spoj, odmah smo se prepoznali i savršeno uskladili

- Petrova tetka dala nam je divnu ideju, napravila mu je imejl-adresu kako bismo Nikola i ja poslali zajedničko pismo, koje će pročitati na svoj 18. rođendan - uzbuđeno objašnjava Danica i sa zadovoljstvom govori o čarima roditeljstva koje je iskusila na početku četvrte decenije.

- Prva godina bila je divna. Petar je opušten, lepo spava, jede, igra se... Posle njegovog rođenja osetila sam da je majčinstvo moj životni poziv. Ne postoji ništa lepše od toga kada vas dete pogleda duboko u oči i kada osetite njegovu dušu. Istinsko čudo. Sve što mi se ranije činilo napornim prestalo je kada sam dobila njega. Verujem da žene posle porođaja dobiju novu energiju. Postajemo superheroine i za nas sve postaje moguće - uverena je Danica i otkriva ko se bolje snalazi u ulozi roditelja.

- Kako narod kaže, jedna je majka. Nismo strogi, iako mama ponekad odlučno mora da kaže “ne”. Najvažnije je da deca odrastaju u opuštenoj atmosferi, okružena ljubavlju, jer osećaju sve oko sebe. Moj muž je, inače, omiljeni teča u porodici. Dobro se snalazimo i uživamo u roditeljstvu. Jedva čekamo da Petru podarimo brata ili sestru - ističe najmlađa ćerka Bogoljuba i Milanke Karić, koja je umetnički senzibilitet sa muzike preusmerila na pisanu reč. Posle kuvara “Srećna planeta” inspiraciju za novo štivo pronašla je u aktuelnom životnom poglavlju.

- Volim da čitam knjige o majčinstvu, da razgovaram o tome sa drugaricama, sestrama, majkom, svekrvom, mojim dragim bakama... To je večna tema koja mi je donela pozitivnu transformaciju i zato sam odlučila da o tome napišem knjigu.

Iako je maksimalno posvećena odgajanju deteta, ne ustručava se da izdvoji vreme za sebe. Zbog toga, pored dadilja, prihvata i svesrdnu pomoć najbližih. Bake i tetke uvek su tu za sve što treba.

Kao pravi srpski domaćin, mali Petar goste je dočekivao u tradicionalnoj nošnji, od opanaka, preko izvezene košuljice i vunenog pojasa, do šajkace. 

S obzirom na to da je Daničin otac najmlađu ćerku oduvek nazivao mezimicom, javnost je interesovalo kako je Bogoljub prihvatio zeta. Dalo bi se zaključiti da je Nikola uspešno prošao sve testove.

- Moji roditelji su ga prihvatili kao svoje dete, kao i njegovi mene. Mi smo sjajan spoj, prepoznali smo se i savršeno uskladili. Ne znam da li je Nikola polagao neki test, ali jedini rezultat koji se računa je radost koja iz mojih očiju isijava svakog dana. Nikola je izuzetno jaka ličnost, stabilan muškarac pun ljubavi. Sigurno da mu se život promenio od kada smo zajedno, ali nama su najvažniji naša ljubav i sreća. Sve ostalo dođe i prođe.

Pažnjom, razumevanjem i snažnim emocijama neprestano neguju brak, za koji su uvereni da će večno trajati.

A post shared by Dana Karic (@danakaric) on Aug 29, 2017 at 11:54am PDT


- Nikola je moj život, kao i ja njegov. Svakodnevno se iznova zaljubljujemo jedno u drugo. On je čudo od čoveka i kad god ga pogledam, uživam u onome što vidim. Ljubav je stanje koje treba da se ponavlja do kraja života, osećanje koje moramo da čuvamo i kreiramo svakog dana.

Deana Đukić studio Bube/Privatna arhiva/Instagram
Tagovi: danica karić

Najnovije vesti