Sandra Perković: Sport ne poznaje granice, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa

Sandra Perković: Sport ne poznaje granice, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa

Autor: | 15/08/2018

0

Najtrofejnija hrvatska atletičarka Sandra Perković u intervjuu Večernjim novostima osvrnula se na dobre odnose sa srpskom koleginicom Ivanom Španović.

- Kada pričam Amerikancu fore iz Hrvatske, on me gleda belo. Kada pričam našem čoveku, on će reći: 'Pa i moja mama radi isto!'. Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo. Neću reći da smo mi ista zemlja, ja nastupam za Hrvatsku, Ivana za Srbiju. Ali se sto puta bolje razumem s njom, nego sa nekom Engleskinjom - rekla je Perković za Večernje novosti.

Kad Nole podrži fudbalere Hrvatske ili oni njega, od toga se prave novinski naslovi.

- Mislim, kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto - sarkazmom je Sandra odgovorila na negativne komentare.

- Ma odlično ako se to nije nekome svidelo. Obe države su tu gde jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za “vatrene”, mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše “barakude”, mi za vaše “delfine”.

Do sutra bi mogla Perkovićeva da nabraja, jer će uvek pružati podršku Španovićevoj i njenim kolegama iz Srbije.

- Vulgarna ću možda biti, ali nije bitno da li je crno, belo, žuto, muško, žensko. Mi smo sportisti, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa. Mi ne dolazimo iz bogatih zemalja, mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa šta?

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti