Novak Đoković ponovo pokazao kako je veliki na terenu, ali i koliko srce ima (video)

Novak Đoković ponovo pokazao kako je veliki na terenu, ali i koliko srce ima (video)

Autor: | 10/09/2018

0

Ponovo je Novak naterao sportsku javnost širom sveta da mu se pokloni i ućutkao sve koji su sumnjali u njega da se više neće vratiti u vrh tenisa.

Osim toga što je ponovo pokazao kako je veliki na terenu, Novak je jednim gestom pokazao i to kakav je van terena.

Nakon što je pobedio svog velikog rivala Huana Martina Del Potra, koji je i njegov veliki prijatelj, Novak je, videvši da Argentinac neutešno plače na svojoj stolici u mraku, kada su ugašena svetla i sve se pripremalo za ceremoniju dodele pehara, prišao svom protivniku i zagrlio ga najiskrenije od srca u pokušaju da ga uteši.

Nije Delpo mogao da se smiri, a još teže mu je bilo kada mu je Novak iskreno prišao i zagrlio ga kao svoje dete. Šta mu je Novak šapnuo, ostaće nam misterija, ali nema sumnje da su to bile samo reči utehe i ohrabrenja za ranjivog Argentinca.

 

Svima je bilo poznato kako su njih dvojica veliki prijatelji, a Novak je ovim gestom to ponovo potvrdio.

A Huan Martin del Potro je nakon Novakove pobede i dodele pehara odao priznanje Novaku za novu titulu na US openu.

- Nije mi lako da pričam sada, ali sam veoma srećan da sam bio u prilici da odigram ovo finale protiv svog idola i velikog prijatelja. On zna da mi je jedan od omiljenih tenisera i da volim da ga gledam kako osvaja velike trofeje. Čestitke njemu na sjajnom partiji i celom njegovom timu - rekao je Del Potro na ceremoniji dodele pehara.

hellomagazin.rs Guliver/Getty