Branka Veselinović danas slavi 100. rođendan: Trudila sam se da širim dobrotu!

Branka Veselinović danas slavi 100. rođendan: Trudila sam se da širim dobrotu!

Autor: | 16/09/2018

0

Retki su srećnici na ovoj planeti koji su proživeli čitav jedan vek, a još ređi oni koji se mogu pohvaliti tako bogatom biografijom. Branka Veselinović danas puni 100 godina.

U celo stoleće najstarije srpske glumice i zvezde jugoslovenske filmske, pozorišne i televizijske scene stalo je šest i po decenija aktivne karijere, titula počasnog ambasadora "Unicefa", književni i likovni rad, humanitarni angažman, brojna priznanja. Obišla je pola sveta, bila bliska prijateljica mnogih uvaženih ličnosti koje su ostavile neizbrisiv trag svojim umetničkim radom, Titu je izvodila skečeve iz popuarne emisije "Veselo veče" zajedno sa Čkaljom i Mijom Aleksićem, a sa suprugom Mlađom osnovala je Fond za pomoć najmlađima.

I danas pomaže koliko može. I dalje je aktivna, komunikativna i spremna na šalu. Dočekala nas je sa osmehom u svom domu u centru Beograda, napominjući da se odlično oseća.

- Često me pitaju za tajnu dugovečnosti, ali valjan odgovor nemam. Uvek sam bila umerena u svemu. Trudila sam se da širim dobrotu, a za sujetu i zavist nisam znala - kaže nam legendarna glumica.

Ovaj lep intervju sa slavljenicom možete pročitati u najnovijem broju Hello! magazina, koji je u prodaji od 14. septembra!

Eva Čubrović Milomir Milić