Priča iz Kasidola: Meštani otkrivaju kako je Dragana Mirković odrastala, ali i kada se prvi put zaljubila

Priča iz Kasidola: Meštani otkrivaju kako je Dragana Mirković odrastala, ali i kada se prvi put zaljubila

Autor: | 01/11/2018

0

U Kasidolu kažu da je pevačica pre supruga Tonija imala veliku ljubav u selu i otkrivaju kako je počela da peva, kako se ponaša sada kada dođe i da li se uobrazila.

Kada se pre 50 godina rodila muzička zvezda Dragana Mirković, niko nije mogao ni da nasluti da će selo Kasidol postati toliko popularno u Srbiji zbog pevačice. Dragana godinama živi u Beču, udata je za jednog od najbogatijih ljudi i zato smo odlučili da proverimo da li su je slava i novac promenili. Zaputili smo se u ovo mestašce nadomak Požarevca, gde žive njeni roditelji.

Po rečima meštana, Luče iz Kasidola svoje rodno mesto posletila je poslednji put tokom leta, kada je dala određenu svotu novca za pravljenje terena za fudbal. Pored terena nalazi se stara Osnovna škola „Božidar Dimitrijević Kozica“ u koju je išla pevačica, a koja danas broji svega četiri đaka. U veoma lošem je stanju, učenici se greju uz pomoć starih peći, ali svakodevno dolaze na nastavu. Tu je školske dane provela i Dragana, koja je bila vukovac. U centru naselja nalazi se prodavnica, gde je prodavačica rekla da viđa Draganu, te da joj je mušterija svaki put kada poseti roditelje.

 

View this post on Instagram

 

Naša Gaga u svom rodnom kraju Kasidolu ❤ !!! #draganamirkovic #dm #odmilionjedna #luceizkasidola #pozarevac #kasidol....

A post shared by Dragana Mirkovic // FAN PAGE (@luce_iz_kasidola) on Oct 3, 2018 at 8:15am PDT

- Peške dolazi u prodavnicu, kupuje ono što joj treba od osnovnih namirnica. Uvek ima šminku na licu, ali dođe i u papučama i helankama da kupi šta joj treba. Svima koji žele da se slikaju sa njom ona izlazi u susret - rekla je Marija iz prodavnice za Blic.

Nedaleko od kuće u kojoj je rođena Dragana sreli su Ljubišu, sa kojim je Dragana imala svoje prve nastupe:

- Moja žena je nju odnegovala, kao mala je bila u gipsanom koritu posle porođaja jer je imala problema sa karlicom. Posle toga mi smo postali prijatelji. Kao dete je pevala na priredbama.

 

- Pevala je sa mnom na tezgama dok je bila klinka, i po svadbama po selu. To je bilo odmah posle osnovne škole - rekao je muzičar Ljubiša Petrović, poznatiji kao Gregi.

 

View this post on Instagram

 

#draganamirkovic #nekaddavno #pozarevac #kasidol ??

A post shared by Dragana Mirkovic // FAN PAGE (@luce_iz_kasidola) on Oct 4, 2018 at 12:15pm PDT

S druge strane, jedna od meštanki nam je otkrila da je Dragana imala veliku ljubav u selu:

- Imala je dečka dok je bila ovde u selu, kao svaka tinejdžerka kada je uhvate bubice. Pomaže roditeljima kad dođe, mada nikada nije otišla na njivu sa njima, već samo te neke osnovne stvari im pomogne - kaže Zorica Pejčić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @foto.nostalgija on May 6, 2017 at 10:25am PDT

Požarevčani viđaju i Draganinog supruga Tonija, kako kažu, u selo dođe sa besnim kolima, dok njihovu decu nisu dugo videli.

hellomagazin.rs Instagram/luce_iz_kasidola

Pročitajte još