Svetlana Bojković dobitnica Sterijine nagrade

Svetlana Bojković dobitnica Sterijine nagrade

Autor: | 07/12/2018

0

Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu, odlučio je danas Upravni odbor Sterijinog pozorja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Lux Apartments (@lazarluxbelgrade) on Nov 15, 2018 at 1:00am PST


Nagrada se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome i novčanog dela, a Svetlani Bojković biće uručena 3. juna 2019. na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Svetlana Bojković bila je stalna je članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 1984. godine, kada odlazi u Narodno pozorište u Beogradu, gde ostaje do 1993. godine, zatim prelazi u status istaknutog slobodnog umetnika.

Od tada najviše igra u Ateljeu 212.

Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine, a kako su naveli iz ove institucije, od tada je na tom Festivalu ostvarila osam uloga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by srbijadanas.com (@srbijadanas) on Dec 14, 2017 at 3:57am PST


Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svetlana Bojković (@ceca.bojkovic) on Aug 18, 2017 at 1:10pm PDT


Među pojedincima koji su odlikovani ovim priznanjem su, između ostalih Hugo Klajn, Miroslav Krleža, Rahela Ferari, Mira Stupica, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Mira Banjac, Dušan Kovačević i mnogi drugi istaknuti ljudi kulturnog i pozorišnog života.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram