The Frajle: Kad cela godina stane u kofer

The Frajle: Kad cela godina stane u kofer

Autor: | 28/12/2018

0

Godina čije vreme sve brže ističe bila je još jedna u nizu uspešnih koje harizmatične Novosađanke beleže u svojoj skoro deceniju dugoj karijeri. Vesele, šarmantne, pričljive, šire dobro raspoloženje gde god se pojave. Jednom rečju - “Frajle”.

Za njih odmora nema, te i ova praznična sezona vrvi od svirki od Vardara do Triglava, raznih događaja i snimanja novogodišnjih emisija. Skoro ceo decembar su Marija Mirković, Nataša Mihajlović i Nevena i Jelena Buča provele na točkovima. Na pitanje da li i dalje znaju gde im je kuća, složno odgovaraju – u koferu. Bukvalno su neuhvatljive, što im često govore i roditelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Aug 9, 2018 at 6:26am PDT


  - Takav je ovo posao. Zahtevan je, specifičan, traži mnogo energije jer konstantno menjamo mesta, a koferi su uvek spakovani i spremni za nove avanture. Već smo navikle.

Nije to baš lako za žene, posebno kada treba da vuku “težak” prtljag kao što su štikle, šminka, gitara, pegla... Najčešće putuju svojim “frajlomobilom”, čiji je kapetan Frajla Nata. U zapetljanoj mreži regionalnih puteva već su mapirale mesta u kojima se dobro jede i gde mogu nakratko da predahnu. Bez obzira na umor i kilometražu koju prelaze, ne dešava im se da zakasne – bilo da je reč o gostovanju u emisiji, koncertu ili nekoj humanitarnoj misiji. Nedavno su za nepuna dva dana uspele da promene četiri zemlje – dnevna svirka u Zagrebu, večernji nastup u Ljubljani, gostovanje u Skoplju, a onda i poseta Institutu u Sremskoj Kamenici, gde su zapevale pacijentima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Aug 17, 2018 at 12:35am PDT


Četiri temperamentne dame u ekipi – mnogi bi pomislili da je to haos u najavi. Ne i u njihovom kolektivu, jer su, kažu, kao sestre. Ali, i sestre nekad moraju da “zarate”.

- Retko se svađamo, a kada se to slučajno desi – onda pršti na sve strane. Sve smo vrlo direktne i ne ustručavamo se da kažemo ako nam nešto nije po volji. Ako se posvađamo, prođe za par minuta. Makica ume da bude nervozna kada je gladna, Jeca je laka na suze, svaka od nas ima nešto svoje – smeju se “Frajle”.


Dešavalo se, proteklih nedelja, da dan provedu u studiju, gderade na novom izdanju, a da uveče imaju nastup. Sve ide u rok službe. Spremaju album sa obradama, za koje su inače takvi specijalisti da mnoge pesme u njihovoj verziji zvuče bolje od originala, što im često govore.

 - Skoro su neke devojke, koje su bile na koncertu Vlatka Stefanovskog, pitali kako im se dopalo, a one su odgovorile: “Ma, super je on, nego ne razumemo zašto peva pesmu od “Frajli”.” Mi često izvodimo “Čukni vo drvo”, ali eto, mnogi ne znaju da je to njegov hit – šale se četiri majstorice za dobru atmosferu.

 

Iako na poslednjem studijskom albumu imaju simpatičnu pesmu “Reći ću ti da”, u godini na izmaku nijedna se nije udala. Više puta su se pojavljivale u belim kostimima, što je, kako su objasnile publici izazivajući salve smeha, bio poseban stajling za slučaj da ih neko zaprosi tokom nastupa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on Apr 24, 2018 at 1:20am PDT


Ali, više sreće u narednoj godini. Sezonu u kojoj su imale nekoliko velikih koncerata, pomenimo tek onaj na “Spensu” u njihovom Novom Sadu, otvaranje “EXIT-a” ili Zagreb, gde su dve večeri punile “Lisinski”, završiće nastupom na moru. Najluđu noć dočekaće na gradskom trgu u Šibeniku.

Hellomagazin.rs Nataša Kukić/Promo/Privatna arhiva/Instagramthefrajle
Tagovi: the frajle