Emotivno pismo Tijane Dapčević za Deda Mraza

Emotivno pismo Tijane Dapčević za Deda Mraza

Autor: | 30/12/2018

0

Tijana Dapčeviće je tik pred dolazak Nove godine napisala pismo za Deda Mraza, prepuno emocija, ali i istina koje se obično prećute.

Osvrnuvši se na sve ono što je tišti, ali i raduje, Tijana je napisala reči koje će svako razumeti, u kojima će se svako pronaći i znati da je ovako nešo i trebalo poslati Deda Mrazu.

Prenosimo vam njeno pismo u celosti:

Dragi Deda Mraze,

Možda je malo glupo što ti pišem tek sada, kada sam uveliko i majka i tetka. Sada, kada bi trebalo da ti i ja sarađujemo samo oko sadržine poklona jer nam je svima jasno da su sva deca bila dobra, uvek su dobra, dok se za nas odrasle to baš i ne može reći.

Izvini što te ne pitamo za zdravlje u julu i avgustu, dok odmaramo u slanijoj verziji sebe. Jedva dočekali sunce i dane bez tačkica u kalendaru koje označavaju obaveze.

Izvini što, ponekad, onako krišom, maznemo poneku čokoladicu iz novogodišnjih paketića. Znaš kako je, padne šećer, padne roletna (u saobraćaju), padne tu i neki PMS - on baš nikad ne bira ni praznik ni mesto.

Oprosti što nemamo dovoljno SMS poruka.

Oprosti što mnogi i dalje uče decu da postoje boje koje su za dečake i one koje su za devojčice, ali nisam sigurna da li uopšte želim da tražim oproštaj za one koji se svoje dece odreknu ako se uhvate za sve boje odjednom i na sebe navuku dugu.
Oprosti onima koji ubeđuju decu da su mami modricu ispod oka napravila vrata, kao da deca ne znaju da vrata služe samo za sakrivanje pogleda od stvarnosti.

Ako budeš baš raspoložen, oprosti i onima koji dečacima oduzimaju pravo na suze, tvrdeći da im time dodaju muškost. Nikad nisam volela matematiku, a pogotovo ne kad je ovako glupa.

I podseti sve roditelje da ispod jelke ne ostavljaju skupe stvari ubeđeni da su deci poklonili snove, a svim ostalim danima paketić svoje pažnje ostave negde u kancelariji, na radnom mestu... i na kraju tebe okrive da ne postojiš.

Ljubi te T.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic) on Dec 30, 2018 at 2:38am PST

hellomagazin.rs/m.g. Antonio Ahel/ATA Images/Mirko Tabašević

Pročitajte još