Emilija se oprostila od svog Gige: On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak

Emilija se oprostila od svog Gige: On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak

Autor: | 03/01/2019

0

Glumac Marko Nikolić preminuo je u sredu u KBC Zvezdara u svojoj 73. godini, a tužnu vest potvrdila je njegova ćerka Mina.

Mnogi glumici uputili su poslednji pozdarv svom kolegi, prvom scenskom tati, a njegova supruga na sceni iz kultne serije "Bolji život" Svetlana Ceca Bojković još uvek ne može da veruje da nema njenog Gige Moravca.

- Strašno mi je teško. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što se toliko mučio. On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak - setnim glasom kaže glumica Svetlana Ceca Bojković.

- Od letos ga nisam videla. Tada je još uvek bilo sve u redu... On je bio toliko divan čovek... Nismo se videli i čuli, ali su mi rekli da se izvukao iz te bolesti. Bio je pun nade da će sve to pobediti, a nažalost se desilo suprotno - u neverici priča Svetlana.

- Bio je toliko svestran. On je imao širok krug interesovanja, njega nije zanimala samo gluma. Čovek je sa njim mogao o svemu, o raznim temama da priča. Bio je radoznao i otvorenog uma. Bio je i pouzdan prijatelj, pravi - priseća se Svetana trenutaka provedenih sa Markom.

 

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Od 1963. do 2018. godine glumio je u preko 80 ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što pozorišnih, a uživao je veliki ugled među kolegama.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube