Ivana Stamenković Sindi: Drago mi je što sam dala snagu nekim ženama da prijave nasilje

Ivana Stamenković Sindi: Drago mi je što sam dala snagu nekim ženama da prijave nasilje

Autor: | 12/02/2019

0

Popularna Modelsica, članica prvog sastava ženske grupe "Models" Ivana Stamenković Sindi pažnju domaće javnosti je najpre zadobila atraktivnim izgledom. Poslednjih nekoliko godina prati se njena sudska borba za starateljstvo nad ćerkom Petrom sa bivšim suprugom Nikolom Pavlovićem kog je optužila za porodično nasilje.

Ivana nema problem da o toj, ne tako lakoj temi razgovara za medije.

- Moja priča je bila pokretač svega toga, drago mi je što se situacija po tom pitanju sada promenila i što sada počinioci takvih krivičnih dela odgovaraju pred zakonom. Drago mi je što sam dala snagu nekim ženama da prijave nasilje, što sam propagirala da žene treba da budu hrabre i da treba da prijave nasilnika. Drago mi je i što smo na dobrom putu da i naš zakon bude kao i na Zapadu - rekla je Ivana za Ženu.

Na pitanje kako uspeva da se i dalje bori za svoju ćerku i ne odustaje uprkos svemu, Sindi odgovara:

- Treba mnogo snage. U početku nije bilo tako, ali sada je dosta vremena prošlo... sve što je crno prođe vremenom, ali treba i hrabrosti i snage i svega, ali na kraju se isplati.

Koliko se borite za ulogu majke, upitali su je.

- Za to ću se boriti čitav život. Ćerku volim najviše na svetu, ona mi je na prvom mestu - rekla je ona i naglasila da nije stroga u vaspitavanju svoje kćeri.

- Nisam stroga, ja svoju ćerku obožavam. Naravno da je učim ispravnim stvarima i pravim moralnim vrednostima, koje su nažalost u današnje vreme poljuljane.

hellomagazin.rs/m.g. Antonio Ahel/ATA Images