Splitski maturant Roko Blažević vodi Hrvatsku na Evroviziju (video)

Splitski maturant Roko Blažević vodi Hrvatsku na Evroviziju (video)

Autor: | 17/02/2019

0

Roko Blažević će ovog maja, umesto da se priprema za državnu maturu, predstavljati Hrvatsku u Tel Avivu.

- Van sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti! - Bila je to prva reakcija 18-godišnjeg Splićanina pošto su voditelji Iva Šulentić i Mirko Fodor proglasili upravo njega za pobednika ovogodišnje Dore.

Roko Blažević, zahvaljujući svom timu predvođenom Žakom Hudekom, koji su vjrovali u njega i dali mu priliku, ali i prvenstveno neverovatnim glasovnim sposobnostima, Hrvatsku će predstavljati u maju na ovogodišnjem Eurosongu.

Iako prvi put na Dori, Roko Blažević već ima muzičko iskustvo. Tako je sa 16 godina pobedio u 'Pinkovim Zvezdicama', da bi godinu dana kasnije gotovo podednak uspeh ostvario na RTL-ovom šouu 'Zvezde', gdje je zauzeo visoko drugo mjesto, odmah iza Ilme Karahmet, dok je odmah iza njega bila 16-godišnja Lorena, koja mu je i sinoć bila zapravo najveća konkurencija.

https://www.instagram.com/p/BsvzP0AlgKf/

 

Odlazak u Izrael za njega će biti pravi izazov, a najviše posla imaće njegov razredni kojeg se setio i spomenuo ga u sinoćnjem govoru, poručivši mu kako će imati mnogo časova da opravda, budući da je Roko maturant, a želja mu je, kako je izjavljivao tokom takmičenja u 'Zvezdama', posle srednje škole da upiše studije muzičke produkcije.

- Još mi stvarno ništa nije jasno šta se dogodilo. Želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima i razrednom koji ovo sve mora da opravda...'- rekao je Roko Blažević u direktnom prenosu na HTV-u, još uvek prepun emocija.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube

Pročitajte još

Najnovije vesti