Svet je na nogama, neviđen skandal: Novak Đoković diskvalifikovan sa US Open-a! (video)

Svet je na nogama, neviđen skandal: Novak Đoković diskvalifikovan sa US Open-a! (video)

Autor: | 07/09/2020

0

Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena, pošto je u finišu prvog seta osmine finala protiv Španca Pabla Karenja Buste slučajno lopticom pogodio u vrat linijskog sudiju. Žena je nehotice pogođena u bolno mesto, ispustila je krik i pala na zemlju, a Novak joj je odmah pritekao u pomoć.

Sa sudijom je sve bilo u redu, ali ta činjenica nije pomogla najboljem teniseru sveta da se izvuče iz neugodne situacije. Nakon duge rasprave sa čelnicima turnira doneta je šokantna odluka - diskvalifikacija sa Gren slema.

- Moramo da te izbacimo, nemamo izbora, jer su sudiju nakon tvog udarca odveli u bolnicu - rekao je supervizor, a razočarani Đoković je odgovorio:

- Ona ne mora u bolnicu zbog ovoga! Šta vi birate u ovoj situaciji? Moju karijeru, Gren slem, centralni teren...

Pročitajte: Novak Đoković, posle 15 godina ljubavi, otkrio šta misli o razvodu od Jelene

Novak Đoković diskvalifikovan, ali ne želi da ćuti

Novak je, vidno razoračan, morao da prihvati konačnu odluku, ali nije želeo da ćuti. Oglasio se na svom "Instagramu" nakon događaja koji ga je koštao novog uspeha u karijeri.

- Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser - rekao je sjajni Nole i dodao:

- Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

Pročitajte: Geni su čudo - Komšije znaju da je on Novakov deda, ali javnost ne

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 6. Сеп 2020. у 3:58 PDT

Novaku je ogromnu podršku uputila i supruga Jelena, koja je ispod Đokovićevog posta napisala:

-  Zauvek uz tebe, amore!

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram