Geni su čudo: Komšije znaju da je on Novakov deda, ali javnost ne

Geni su čudo: Komšije znaju da je on Novakov deda, ali javnost ne

Autor: | 15/07/2020

0

Novakov deda Zdenko Žagar (82), otac Dijane Đoković, malo je poznat javnosti Srbije. Iako ga okolina prepoznaje kao deku najboljeg tenisera sveta, mediji u regionu do sada o njemu nisu pisali. Prvi put Novakov deda govori o porodici i unuku u čijem odrastanju, kaže, nije mnogo učestvovao.

‒ Komšije znaju da sam Novakov deda, ali javnost ne. Nisam se eksponirao, generalno sam povučen čovek ‒ kaže za „Kurir“ Zdenko. I zaista, mnogi i ne znaju da Nole ima živog dedu, koji živi na Banovom brdu u Beogradu.

Iako u poodmaklim godinama, Zdenko deluje vrlo vitalno, pa se odmah može zaključiti da je Novak deo gena povukao od njega.

‒ Geni su geni. Često se zezam na tu temu. Aktivan sam, bavio sam se dosta odbojkom, još igram rekreativno. Obožavam skijanje ‒ istakao je rođeni deda najboljeg tenisera sveta.

Pročitajte: Majka Novaka Đokovića užasnuta - Strašno je i prestrašno to što pišu!

Novakov deda priznaje ‒ Nisam mnogo učestvovao u njegovom odrastanju

Nekadašnji oficir Vojske SFRJ potom počinje svoju životnu priču, koja ima mnogo sličnosti sa hiljadama sudbina u bivšoj zemlji. Skijanje je, ispostavilo se, imalo ključnu ulogu u celoj priči.

‒ Dijana je Srđana upoznala na skijanju na Kopaoniku, on i njegov brat bili su vrhunski skijaši, takmičari i reprezentativci. Kasnije se rodio Novak kao njihov prvi sin, ali nisam mnogo učestvovao u njegovom odrastanju...

Dodaje da je Srđan Đoković čudo od čoveka i da je najviše zaslužan za stvaranje najboljeg tenisera i sportiste na svetu.

Zdenko navodi da se porodica snalazila i trpela velika odricanja samo da bi Novaku obezbedili napredak.

‒ Sećam se, baš smo se vratili sa skijanja, zove me Dijana. „Tata, pozajmili smo novac na tvoje ime“, saopšti mi. Ja je upitam kako će to da vrati, a ona odgovori da ne brinem. I jednog dana pitam šta je bilo s tim dugom, a oni kažu da su sve pošteno vratili, i glavnicu i kamate, koje su, inače, bile velike. I ja sam im pozajmljivao, naravno bez kamate, i uvek bi mi vratili.

Pročitajte: Novak Đoković, posle 15 godina ljubavi, otkrio šta misli o razvodu od Jelene

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti