Isidora emotivnom porukom čestitala suprugu godišnjicu braka: Prava ljubav ne traži, ne zahteva, ne uslovljava!

Isidora emotivnom porukom čestitala suprugu godišnjicu braka: Prava ljubav ne traži, ne zahteva, ne uslovljava!

Autor: | 23/01/2017

0

Spisateljica Isidora Bjelica četiri puta pobedila je rak, a u borbi sa ovom opakom bolešću najbolja su joj podrška ćerka Vila Evanđelina, sin Lav Grigorije i ljubav njenog života suprug Nebojša Pajkić.

Nakon teške borbe sa rakom Isidora često na društvenim mrežama podseća na one bitne stvari u život, a danas je na godišnjicu svog braka podsetila je na onu najbitniju, ljubav.

Naime, spisateljica i njen suprug danas proslavljaju 23 godine braka, a uz fotografiju sa venčanja Isidora je napisala poruku koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

- Danas, kad je prošlo 23 godine od mog venčanja, razmišljam koliko bi se brakova, veza, odnosa nastavilo u ljubavi kada bi neko imao da nas poduči zakonima ljubavi, kao što nas uče hemiji, matematici, geografiji. U brak i ljubavne veze ulazimo srcem ali bez poznavanja osnovnih zakonitosti bezuslovne ljubavi. Nažalost, većina svoje ponašanje uči od roditelja, baka, prijatelja, koji i sami bauljaju u mraku ljubavnih odnosa i često provedu ceo život tužni, nesrećni, verujući da su žrtve loših partnera ili sudbine.

Kada bi postojalo elementarno poznavanje kosimičkih i božanskih zakona ljubavi, toliko bi bilo manje nesreće na ovom svetu. Kada bi naučili da ne želimo da menjamo druge, a da prihvatimo svoju nesavršenu savršenost, sve bi bilo sa manje bola i više radosti. Prava ljubav ne traži, ne zahteva, ne uslovljava. Nije partner mobilni ili televizor da ga odbacujemo sa svakim novim modelom. Nije ljubav potrošna roba da bledi sa vremenom, naprotiv. Ljubav vremenom postaje veća, zrelija, jača, kao i sama čovekova duša. Ljubav se uči i kroz sreću i kroz nesreću i kroz dobro i zlo, sve su to samo lekcije ljubavi. Srećna nam ljubavi, 23 godišnjica braka i 23 godine učenja ljubavi. Svaka velika ljubav ima svoje tajne, a jedna od najvećih je da nijedan problem, ma kako velik, nije veći od same ljubavi - napisala je emotivna spisateljica i čestitala Nebojši godišnjicu braka.

Danas kad je proslo 23 godine od mog vencanja razmisljam koliko bi se brakova, veza, odnosa nastavilo u ljubavi kada bi neko imao da nas poduci zakonima ljubavi kao sto nas uce hemiji, matematici, geografiji... U brak i ljubavne veze ulazimo srcem ali bez poznavanja osnovnih zakonitosti bezuslovne ljubavi... Na zalost vecina svoje ponasanje uci od roditelja, baka, prijatelja koji i sami bauljaju u mraku ljubavnih odnosa i cesto provedu ceo zivot tuzni, nesrecni, verujuci da su zrtve losih partnera ili sudbine ... Svaka glupa masina dodje sa uputstvom za upotrebu a u brak ulazimo kao potpuni ljubavni autodidakti...Kada bi postojalo elementarno poznavanje kosimickih i bozanskih zakona ljubavi toliko bi bilo manje nesrece na ovom svetu, kada bi naucili da ne zelimo da menjamo druge a da prihvatimo svoju nesavrsenu savrsenost sve bi bilo sa manje bola i vise radosti... Velike ljubavi prezive sve bure i oluje ali vecina tih oluja i nastane jer ne poznajemo tajne bezuslovne bozanske ljubavi, a nagon da volimo i budemo voljeni je jaci od svega drugog u ovom zivotu...prava ljubav ne trazi, ne zahteva, ne uslovljava...Nije partner mobilni ili televizor da ga odbacujemo sa svakim novim modelom...Nije ljubav potrosna roba da bledi sa vremenom, naprotiv...Ljubav vremenom postaje veca, zrelija, jaca kao i sama covekova dusa...To nije bajka to je zakon bozanske bezuslovne ljubavi i ko god vam kaze da ljubav bledi, ne traje govori vam najvecu laz. Ljubav se uci i kroz srecu i kroz nesrecu i kroz dobro i zlo, sve su to samo lekcije ljubavi... Srecna nam ljubavi, 23 godisnjica braka i 23 godine ucenje ljubavi...Svaka velika ljubav ima svoje tajne a jedna od najvecih je da nijedan problem ma kako velik nije veci od same ljubavi...

Фотографија корисника Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) дана 23. Јан 2017. у 4:12 PST

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti