Đorđe Miljenović: On je Skaj Vikler i nesuđeni violinista koji je zavoleo hip-hop

Đorđe Miljenović: On je Skaj Vikler i nesuđeni violinista koji je zavoleo hip-hop

Autor: | 14/02/2017

0

Znamo ga kao Skaja Viklera iz hip-hop trojca "Bed kopi", kao di-džeja, dramenbejs em-sija, učesnika i voditelja rijaliti programa, pa i po skandalima, ali Đorđe Miljenović (36) konačno je odlučio da pokaže svoje široko muzičko znanje i talenat i predstavi se u drugačijem ruhu. Dva albuma u rok, bluz i soul ritmovima, nazvana "Sam pao, sam se ubio" i "Amovi", najavljuje za proleće, a kako će zvučati, publika može da čuje večeras, 14. februara, u Domu omladine na Miljenovićevom drugom solističkom koncertu. Na sceni će ga pratiti grupa vrhunskih muzičara.

- Ekipa se spontano okupila oko ove ideje, biće da smo svi bili željni nečega drugačijeg - kaže Miljenović, za "Novosti".

- Lav Bratuša je za bubnjevima, gitare sviraju Janko Mostarlić i Đorđe Todorović, bas je "očerupao" Milorad Matić, klavijature Milan Aćimović, sempler je poveren Marku Miloševiću, poznatijem kao MKDSL.

Šta je kopča albumima?

- U pitanju su dva albuma srodnih žanrovskih karakteristika, samo konceptualno malo drugačiji. "Sam pao, sam se ubio" je znatno ličnija priča o svakojakim stvarima koje su mi se izdešavale u poslednjih godinu i po, dok je album "Amovi" neki labavo oslonjen nastavak na tu priču, samo malo apstrahovan.

Sve pesme ste sami komponovali, napisali tekstove, odsvirali?

- Izuzev dve ili tri numere, muziku sam kompletno radio ja, u saradnji s neverovatnim MKDSL. Što se tekstova tiče, samo jedan nije moj.

Vaša jedina klupska svirka u Beogradu bila je odlična?

- Sveopšti je utisak da smo zadovoljni činjenicom da se ljudima svirka dopada, iako ne znaju pesme. To je pokazatelj da nismo poludeli s mozgom. Sa druge strane, i sami uviđamo da ima prostora za napredovanje, kao što to obično i biva.

Posle srednje muzičke škole, Đorđe je studirao violinu na Muzičkoj akademiji, ali samo dve godine, jer se već od svoje 15. zainteresovao za hip-hop. Kada je upoznao Timbeta i Ajs Nigrutina, tek što je postao punoletan, ušao je u "Bed kopi" ekipu. Na pitanje da li ostaju trojac, Miljenović odgovara kao iz topa.

- Od kolevke pa do groba! Pripremamo nove pesme, ali ne žurimo. I to je izazov svoje vrste, a stvar naročito komplikuje činjenica da treba nekako nadmašiti uspeh prošlog albuma - tvrdi Vikler.

Prvi put pokazujete šire muzičko znanje. Zašto ste krili veliki dar za muziku?

- Za neke stvari nije bilo vremena, a za neke prostora. Prvi put imam priliku da se bavim muzikom na ovaj način, ali nisam siguran da je mudro da mnogo govorim o tome. Mnogo je bolje da se to doživi iz prve ruke.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. promo

Pročitajte još