Olivera Katarina i bez orkestra pevala "Đelem, đelem" u Kanu: Bato, Bekime, Goco, Saša, čujete li? (video)

Olivera Katarina i bez orkestra pevala "Đelem, đelem" u Kanu: Bato, Bekime, Goco, Saša, čujete li? (video)

Autor: | 25/05/2017

0

Naša legendarna umetnica Olivera Katarina održala je obećanje i na kanskoj Kroazeti posle 50 godina ponovo zapevala "Đelem Đelem" u čast svojih pokojnih kolega.

Za razliku od pre pola veka, kada su je u Kanu pratili reditelj Saša Petrović, glumci Bekim Fehmiu, Bata Živojinović i Gordana Jovanović. Samo je Olivera Katarina od te ekipe danas među živima.

Ona je na crveni tepih došla u prelepoj zelenoj haljini, kreaciji Igora Todorovića, planirala je da napravi koncert, ali nisu joj dali orkestar.

- Ja ću zapevati akapela "Đelem, Đelem" mimo svih protokola, i baš ćete videti kakva će biti reakcija - rekla je ona i zapevala pred okupljenima.

- Bato, Bekime, Goco, Saša, čujete li? Za kolege, za sećanja, za Srbiju, za dušu - napisala je ona na Instagramu.

Olivera Katarina je na prestižni filmski festival stigla povodom prikazivanja kultnog filma Skupljači perja, koji je pre 50 godina nagrađen u Kanu i ostao upamćen kao jedan od najuspešnijih filmova Jugoslavije.

A francuska štampa je njeno pojavljivanje zabeležila rečima:

- Samo jedna scena bila je dovoljna da se Olivera Katarina upise u istoriju svetskog filma. Sa puno strasti, emocija, bez poljupca, stvorena je antologijska scena za nezaborav. Sasvim sigurno jedna od najznacajnijih scena u evropskoj kinematografiji.

U kanu su joj društvo pravili mladi glumac Stefan Uroš Tešić i direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić.

Olivera je i nakon toliko godina priznata i poznata: - Autogrami francuskim medijima. Od 15. novembra širom Francuske Skupljaci perja i nova premijera u Parizu - poručila je ova istinska diva iz Kana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti