Ana Sakić: Uživam u prvom koraku ka ostvarenju američkog sna

Ana Sakić: Uživam u prvom koraku ka ostvarenju američkog sna

Autor: | 15/08/2017

0

 

Serija "Psi laju, vetar nosi" govori o malim, običnim ljudima koji žive na margini društva, u predgrađu velikog grada. Oni se bore za opstanak koristeći sitne prevare i sva sredstva koje poseduju u svojim karakterima, jer materijalna nemaju. Violeta je jedan od tih likova, udovica bivšeg generala, umišljena gospođa bez sredstava za život. Ostalo joj je naučeno damsko ponašanje, ali postupcima otkriva nizak staleški sloj kome po rođenju pripada. Da bi došla do svog cilja, ona mora da koristi ženske adute. Time postaje komedijaš karaktera.

A post shared by Ana Sakic (@anasakic) on May 23, 2017 at 12:39pm PDT

Ovako, za "Novosti", glumica Ana Sakić opisuje svoju ulogu u novoj seriji po scenariju Radoša Bajića, a u režiji njegove ćerke Jelene Bajić Jočić, čija premijera je zakazana za jesen na Radio-televiziji Srbije. Ovih dana plavokosu damu gledamo kao Šveđanku Ingrid u reprizi čuvenog serijala "Selo gori, a baba se češlja", koja joj je donela veliku popularnost.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/potresna-ispovest-ane-sakic-htela-sam-da-odustanem-od-glume-posle-smrti-brata/

Na pitanje može li Violeta da nadmaši Ingrid, Ana odgovara:

- Često se dešavalo da su mi ljudi tokom snimanja prilazili, oslovljavali me sa Ingrid i pitali da li opet snimamo "Selo gori...". Svesna sam da je teško odvojiti publiku od likova za koje su toliko vezani. Zato je ovo veliki izazov za mene, da sasvim drugačijom rolom nadmašim samu sebe.

A post shared by Ana Sakic (@anasakic) on Feb 28, 2016 at 7:52pm PST

Po čemu ćete pamtiti snimanje serije?

- Po divnoj saradnji sa celom ekipom, predvođenom rediteljskom palicom Jelene Bajić Jočić, koja je velikom profesionalnošću znalački kanalisala priču i likove na ivici karikature. Bilo je i teških dana, snimanja letnjih scena kad je hladno, kao i na visokim temperaturama na ulici ili u kolima. Ali sve je to uz Jelenino strpljenje bilo lako izdržati. Još jednom sam se podsetila kako je lepo i privilegovano raditi sa ekipom Radoša Bajića.

Kakva su vam očekivanja u vezi sa nastavkom karijere u Holivudu, posle filma Visage ("Lice"), na čijem zvaničnom posteru je osvanuo vaš lik?

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/ana-sakic-dobila-ulogu-u-americkom-filmu/

- Nije me iznenadilo kad sam dobila ulogu na kastingu i pored velike konkurencije, pošto sam svesna koliki zanat imam u rukama. Ali šokirala sam se kad sam videla da su mi lice stavili na poster. To nisam mogla ni da sanjam. Prepustila sam se uživanju u prvom koraku ka ostvarenju američkog sna, pa kako bude. Tamo je sve moguće. Prisustvovaću premijeri filma u SAD, a od naših distributera zavisi hoćemo li ga gledati u Srbiji.

Film "Pijavice"

 

A post shared by Ana Sakic (@anasakic) on Jul 4, 2017 at 9:42am PDT

Povodom obnove prvog srpskog hrama u Kuršumliji, zadužbine Stefana Nemanje koju je posvetio ženi Anastasiji, urađena je predstava po knjizi Dragana Damjanovića u kojoj je Ana tumačila suprugu velikog župana. Osim ovog projekta, glumica je igrala u filmu Dragana Marinkovića "Pijavice", a nedavno je snimila pilot-epizodu sitkoma "Enter". Reč je o režiserskom debiju Marka Živića, koji će promovisati njegov i Anin rodni grad.

- Film "Biser Bojane" snimala sam sa Milanom Karadžićem, koji je nastavio život na festivalima, a nadamo se i snimanju serije - otkriva Sakićeva.

 

Hellomagazin.rs Instagram/Ana Sakic
Tagovi: ana sakic

Pročitajte još