Tarik Filipović: Lejla ima osobine žena koje sam kao dete gledao s divljenjem

Tarik Filipović: Lejla ima osobine žena koje sam kao dete gledao s divljenjem

Autor: | 30/08/2017

0

I ove godine tačno u ponoć, kad kazaljke na satu označe početak godine, Tarik Filipović i Lejla Šehović imaće dvostruki razlog za slavlje.

Ulaskom u Novu godinu, ovaj bračni par proslaviće i 10. godišnjicu braka. Venčali su se na Staru godinu 2007. kad su već znali da će nekoliko meseci kasnije doći na svet njihov mlađi sin Armano.

Iako su mesecima pre najavljivali venčanje, u javnosti nisu otkrili ni vreme, ni mesto svadbe. A onda su to učinili tajno, u krugu bliskih prijatelja na privatnom slavlju u jednom zagrebačkom stanu. Od tada do danas u svakom razgovoru za medije oboje jasno daju do znanja da su jedno u drugome pronašli osobu sa kojom nameravaju da provedu ostatak života.

U vreme venčanja Tarik je već iza sebe imao nekoliko dužih veza, a četiri godine mlađa Lejla jedan brak u kojem se nemalo razočarala. Stoga su se, kao što vole reći, našli u pravo vrijeme na pravom mjestu iako su se, prije no što su prohodali, nekoliko puta usput sretali u gradu.

Prvi put Tarik se zapravo javio njenoj mami. Bilo je to davne 1998. godine kad je Lejla na skandalozan način izgubila titulu Mis Hrvatske. Drugi put sreli su se u prodavnici cipela, a treći put u jednom kafiću. Svaki susret završio je tek usputnim pozdravom i osmehom. Na tome je ostalo sve do 2005. godine, kad se konačno saznalo da su zajedno.

Prvi put zajedno su izašli na zagrebački koncert Halida Bešlića, ali još niko nije mogao pouzdano da kaže da su bili išta više od prijatelja. A onda u oktobru 2006. godine u Koncertnoj dvorani Lisinski održavala se priredba 'Noć reklamoždera'.

Bio je to jedan od najposjećenijih društvenih događaja u hrvatskoj metropoli. Voditelji programa na kojem su se delile nagrade najuspešnijim marketinškim kampanjama bili su Tarik Filipović i njegov prijatelj Rene Bitorajac. Nakon službenog dela, brojne zvanice su se do sitnih noćnih sati družili na partiju, a fotografi svih hrvatskih novina zabeležili su Lejlin i Tarikov zagrljaj kojim su promovisali svoju vezu.

Samo pet meseci kasnije svima je bilo jasno da Tarik i Lejla grade skladnu i ozbiljnu vezu. U februaru 2007. godine Tarik je proglašen najboljim muškim TV licem u zabavnom i sportskom programu. Budući da je Tarik kasnio na dodelu, umesto njega nagradu je preuzela Lejla Šehović. Voditelj ju je prozvao iako se tome nije nadala jer je prema dogovoru to trebala da uradi urednica 'Milionera' Maja Jurković.

Bila je to još jedna mala Tarikova zvrčka kojom je samo hteo da pokaže koliko mu je stalo do svoje nove odabranice i koliko je ceni. Oni koji ga dobro poznaju, tvrde da je već tim gestom pokazao da s Lejlom želi brak. U jesen iste godine Lejli se već dobrano nazirao trudnički stomak, pa su pitanja o venčanju bila sve češća. I Tarik i Lejla na ovakva su se pitanja samo zagonetno smeškali i neodređeno odgovarali da planiraju svadbu, ali da ne znaju još kada će to biti i gde.

A onda je na Staru godinu 2007. procurila vest – Tarik i Lejla vjenčali su se upravo u Zagrebu u stanu svojih prijatelja. Za jednu godišnjicu braka TV voditelj priznao je kako je zaprosio Lejlu:

A post shared by FASHION.HR (@fashionhr) on Mar 18, 2015 at 3:44am PDT

- Bilo je to na venčanju mog rođaka, kome sam bio kum. Tokom držanja govora u kome sam mu poželeo sve najlepše, zaprosio sam Lejlu i dobio pozitivan odgovor.

Dva meseca kasnije imali su novi razlog za slavlje. Uz sinčića Dina porodica se proširila za još jednog dečačića. U porodilištu bolnice Sestara milosrdnica, u Vinogradskoj bolnici, nedaleko Tarikovog i Lejlinog doma, 8. februara na svet je došao Armano.

Tariku se tako ispunio san da ima dvoje dece, a budući da su u pitanju sinovi, priznao je jednom da im je najlepša zabava igranje fudbala u dnevnom boravku, na Tarikovo oduševljenje i Lejlino zgražanje.

Osim toga, Tarik s Dinom i Armanom ostvaruje i svoje dečje snove – sakuplja s njima sličice fudbalera, igra s njima Play Station i nasmejava ih svojim glumačkim veštinama. I ne krije da je Lejla upravo onakva žena kakvu je zamišljao uz sebe:

- Lejla ima osobine žena koje sam kao dete gledao s divljenjem. Toplinu i ljudskost, a uz to je i veliki borac. A donekle je uticala i na moj stil života. Nikad nisam bio problematičan, ali sam voleo ulicu i kafiće više od boravka u kući. Lejla mi je dala ravnotežu.

Ali nekoliko dana nakon Armanovog 7. rođendana Tarik je ostao prikovan uz krevet zbog nezgode. Dok je prelazio ulicu na njega je naleteo terenac i slomio mu nogu, pa je morao i na operaciju. Tokom nedelja oporavka Lejla ga je tetošila i negovala sve do ozdravljenja.

Iako to nikad nije želeo da prizna, Tarik je pokazao da je, barem kad je u pitanju Lejla, vrlo romantična duša. Pre četiri godine zlatarka Vesna Akrap prodavala je krunu Miss Hrvatske koju je davnih 90-ih dizajnirala sa svojim suprugom. Tarik je želeo da svojoj supruzi priredi veliko iznenađenje, ali ga je Lejla u poslednji čas zaustavila:

- Čula sam da se prodaje, jer je vlasnica krune nazvala mog supruga i pitala da li bi hteo da je kupi. Hteo je da me iznenadi krunom, ali na kraju me ipak pitao da li bi je htela, na šta sam mu kazala da nisam zainteresovana. Već imam malu krunu i to mi je sasvim dovoljna uspomena na izbor.

Razumljivo da je na tu epizodu već odavno zaboravila. Uz Tarika okrenuta je budućnosti i, kako su oboje neretko i rado isticali, želji da uz Armana i Dina dobiju barem i jednu ćerkicu.

hellomagazin.rs printscr/youtube

Najnovije vesti