Masimo Savić: U mom svetu samo je jedna prava osoba za mene -moja Eni

Masimo Savić: U mom svetu samo je jedna prava osoba za mene -moja Eni

Autor: | 13/10/2017

0

Otkriva šta ga najlakše izbaci iz takta, zašto mu je lepeza omiljeni asesoar i zbog čega džentlmeni nikada ne izlaze iz mode

Beogradska publika ponovo će uživati u vašoj muzici 22. decembra u Centru “Sava”, gde ste poslednji put nastupali pre dve i po godine. Šta se važno desilo u vašem životu između dva koncerta?

- U periodu između dva “Sava-centra” održao sam nekoliko koncerata sa proslavljenim muzičarima iz “Zagrebačkih solista”. Rezultat te saradnje je i „live“ CD “Isti osjećaj”, koji je objavljen početkom ove godine kada sam intenzivirao rad na novom albumu radnog naziva “Sad”.

Ima li broj pedeset pet neku posebnu simboliku za vas?

- Nisam od onih koji broje svoje godine. Svestan sam protoka vremena i činjenice da ne postajem mlađi, ali time nisam opterećen. Volim da proslavim rođendan sa suprugom i ćerkom, ali to ne mora biti nužno na taj dan. Ove godine rođendan sam slavio koncertom u “Bitefartu” s publikom.

Posvećujete li na dnevnom nivou više vremena fizičkoj kondiciji ili muzici? Kažu da ste disciplinovani na oba polja.

- Dva i po sata koncerta zahteva izuzetnu fizičku i psihičku kondiciju. Ja doslovno izgubim po dva kilograma u tom kratkom roku, i zato je izuzetno bitno da sam u formi. Od kada sam imao probleme sa leđima morao sam da se disciplinujem, pa tako na nekoliko dana idem na pilates kod doktora Saftića i fizioterapeutkinje Ivane, koji se brinu da mi ojačaju muskulaturu leđa. Od kada vežbam osećam se bolje i izdržljivije. Što se tiče muziciranja, to je moja zanimacija svakog dana. Da li je to neka melodija koju čujem i poželim da je snimim na diktafon, ili je to čista potreba da uzmem gitaru u ruke i odsviram nešto, ili su to probe sa bendom... Mogućnosti su razne, ali bez muzike moj dan ne bi bio potpun.

Imate retko i originalno ime. Da li ste bili u prilici da upoznate nekog imenjaka?

- Za nekog ko je odrastao u Istri Masimo nije retko ime, tako da poznajem više osoba.

Šta se sve može saznati iz jednog pogleda?

- Sve ili ništa. Zavisi od toga koliko ste perceptivni.

Da li ste skloni ishitrenim kupovinama, posle kojih konstatujete da vam ta stvar i nije bila potrebna?

- Nisam taj tip. Teško se odlučujem za kupovinu i po pravilu me treba nagovarati da potrošim nešto na sebe. Nemam običaj da brzam, radije ću kupiti samo jednu stvar, ali da sam siguran da je to ono pravo. No, volim da sam galantan kada su moje devojke u pitanju.

Naočare za sunce, šešir ili lepeza, šta vam je omiljeni asesoar?

- Lepeza. Bez nje ne bih mogao kada krenu vrućine. Imam ih nekoliko, tako da tokom leta u svakom trenutku mogu posegnuti u torbicu.

Jeste li padali u iskušenje da po završetku snimanja spota za pesmu “Neka ti plove brodovi”, još koji dan, privatno, zadržite brkove?

- Brkove sam “nalepio” samo za potrebe snimanja spota, pa nisam osetio želju da ih ostavim. Do sada nisam ni razmišljao o tome da imam brkove, dobro se osećam u svojoj koži i ne vidim potrebu da to menjam.

Ostavljate utisak čoveka koga je teško izbaciti iz takta. Da li je to prava slika o vama?

- Apsolutno ne. Mene je zapravo jako lako izbaciti iz takta. Ljudska glupost me, recimo, beskrajno frustrira i često pogađa pravo u živac. Tada znam verbalno biti vrlo grub. Paralelno, tu je i moja druga osobina, a to je da znam da kažem “oprosti” kada osetim da sam preterao. Eni smatra da mi je to najbolja osobina.

Da li vam je jasno da kada izjavite da supruga nije izašla iz kuće, a da je prethodno niste poljubili, znatan broj žena poželi da se razvede ili da vas zaprosi?

- Koliko god ova vaša konstatacija zvuči primamljivo, meni je bitno da moja supruga zna šta za nju osećam. U mom svetu samo je jedna prava osoba za mene, a to je moja Eni.

Treba li da između reči “pravi muškarac” i “džentlmen” stoji znak jednakosti?

- Jasno. Svaki muškarac bi trebalo da zna da se ljubav gradi i da drugoj osobi uvek treba posvetiti pažnju, a ne uljuljkati se u lažni osećaj - ona je sada moja i ja više ništa ne treba da činim. Poštovanje partnera je jako bitno, uvažavanje razlika, mogućnost da se o svemu razgovara, ali važne su i sitnice, na primer, da dami otvorite vrata kada izlazi iz prostorije, da joj pridržite kaput kada se oblači... Sve te stvari zajedno čine vas pravim muškarcem i džentlmenom.

Jeste li nekada davali intervju vašoj ćerki Mirni, koja se bavi novinarstvom?

- Intervjuisala me je jednom prilikom. Ostao sam prijatno iznenađen činjenicom da mi je postavljala inteligentna pitanja, koja mi još nisu postavljali. Kada se dugo bavite ovim poslom, znate da je izuzetno teško postaviti pitanje koje još niko nije.

Da li vam je Dorijan Grej u mladosti bio omiljeni književni lik?

- Bendu “Dorijan Grej” naziv je dao Branko Terzić, a ne ja, ali smo s vremenom shvatili da se odlike tog lika savršeno uklapaju u sliku koju želimo da projektujemo

Eva Čubrović Mario Kristofic/Arhiva Hello
Tagovi: masimo savić