Bajaga snima novi album: Kad već ne radim često, bar da uradim kako treba

Bajaga snima novi album: Kad već ne radim često, bar da uradim kako treba

Autor: | 07/11/2017

0

"Bajaga i Instruktori" su se, posle velikog broja letnjih svirki, „zatvorili“ u čuveni "Studio O" u Beogradu, gde snimaju novi album.

Popularni Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da zajedno sa svojim instruktorima imao "milion" svirki u toku leta, ali da je sada došlo vreme za rad u „Studiju O“ u Beogradu.

– Ništa oko novog albuma nismo radili do polovine septembra. Posle beogradskog nastupa u Rajićevoj, došli smo kod Olivera Jovanovića. Mi smo stara ekipa. Mi smo imali nekad, zajedno sa basistom Cveletom, studio na Avali. Ovo je nešto mnogo bolje, istakao je Bajaga za Tanjug.

Poručuje da to mesto zna još odranije i napominja da je sada vrhunska muzička oprema u tom prostoru.

Cenjeni muzičar ističe da su studiji maltene izumrli. Prema njegovim rečima, već je poznato šta će se naći na novom albumu „Bajage i Instruktora“.

– Osam pesama smo prebacili na traku. Imaju gotove muzike i tekstove. Dve su skoro pri kraju, tri-četiri su 80 odsto gotove. Imam još jednu pesmu koju radim, možda bi to bila deveta. Planiram da napravim još dve-tri, pa možda i da ne snimimo sve. Nikad ne možeš da predvidiš koliko će to trajati. Ovoga puta stvarno ne želimo da žurimo. Pet godina je od poslednjeg albuma, i pošto ne radim to često, onda bar da radim kako valja. O studiju smo se dogovorili do Nove godine, ali pošto će u tom periodu biti i koncerata, to će nas ponovo malo izbaciti iz ritma, pa ćemo, verujem, raditi i u januaru, kaže Bajaga.


On bi želeo da već na proleće novi album bude dostupan poštovaocima.

– To bi bilo realno, bez opterećenja. Nemam nikakav ugovor koji me obavezuje da moram da završim nešto. Samo mi je bitno da bude dobro, i na tome radimo. Imamo, za sada, hvala bogu, i dosta sreće. Nekako mi se čini da su se svi uželeli velikih zvučnika, velikog studija. Producent je Saša Habić, sa kojim smo uradili mnogo dobrih albuma. Biće tu možda i nekih gostiju. Za sada je jedino od ljudi van benda gitarista Saša Ranđelović Ranđa odsvirao solo u jednoj pesmi, ističe Bajaga.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages