Zoran Cvijanović: Manda je napravio divan, plemenit kolektiv, i mi nastojimo da dovršimo njegovu misiju

Zoran Cvijanović: Manda je napravio divan, plemenit kolektiv, i mi nastojimo da dovršimo njegovu misiju

Autor: | 09/12/2017

0

Zoran Cvijanović će u novoj sezoni zaigrati u predstavi  "Florentinski šešir" Ežena Labiša u režiji i adaptaciji Darijana Mihajlovića i produkciji pozorišta „Boško Buha“.

Glumac za Kurir kaže da se raduje subotnjoj premijeri na sceni Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

- Ova predstava dolazi za naš ansambl u pravom trenutku jer je ovo jedan od onih klasičnih komada koji pripada svakoj generaciji glumaca. Kod nas su to Dejan Lutkić i Goran Jevtić, koji su pravi kapiteni ove predstave. Nama je bilo zadovoljstvo da ih sledimo. S druge strane, ovakva komedija i vodvilj je nešto što najviše odgovara današnjici i trenutku u kom se nalazimo. Potrebno je da se nasmejemo svemu. Ljudi vole da odu u pozorište da se rasterete i malo skrenu misli, a meni se čini da ćemo im mi to i pružiti. Nama je predstava bila pedagoška, a za publiku se nadam da će biti terapeutska - kaže Cvijanović.

Gosti smo u "Vuku"

Zoran nije propustio ni da se seti svog prijatelja i pokojnog upravnika „Buhe“ Milorada Mandića Mande, koji mu je jedino pomogao kad je ostao na ulici i bez krova nad glavom.

- Naša ideja i najintimnije nastojanje je da probamo da dovršimo Mandinu misiju. To je ono što nas pokreće. On je napravio jedan divan, plemenit kolektiv koji čuva uspomenu na njega, a čini mi se da ćemo svoju zahvalnost najbolje pokazati ako se ovo pozorište dovrši i renovira i počne da radi, kao i da ove predstave koje radimo napokon dobiju svoju kuću - kaže glumac i dodaje:

- Čini mi se da su ovi komadi koje smo napravili poslednje tri godine mnogo uspešniji nego što naše pozorište to može da pokaže zato što igramo na sceni koja nije naša. Naravno da smo zahvalni „Vuku“, ali naravno i da čeznemo za svojom kućom.

 

Hellomagazin.rs Z. Milutinovic/ATAImages/Boško Karanović