Aleksa Balašević: Biti dete poznatih roditelja ima i svoje mane i vrline

Aleksa Balašević: Biti dete poznatih roditelja ima i svoje mane i vrline

Autor: | 28/12/2017

0

Aleksa Balašević nije krenuo muzičkim vodama poput svog oca Đorđa Balaševića, već je napravio biznis na gladijatorskim igrama. Posle informacionih tehnologija i igrica i svetski pozicioniranog Exit-a, Balašević je došao na ideju da u Novi Sad dovede Megdan i da neobičan borilački sport bude, nakon sportske rvačke karijere, osnov njegovog ulaska u svet poslovnih ljudi.

- Šokiraju se, dođu i napišu: E pa ti si napravio biznis od borbi. Ja odgovorim, pa nije to mala stvar napraviti takav poslovni uspeh. Da li bi bilo interesantnije da sam napravio biznis od čipsa? Napravio sam biznis od jednog interesantnog sporta koji nije najpopularniji u Srbiji, ali ne znači da neće biti, što pokazuju i turniri koje sam organizovao praveći pionirske korake na tržištu Srbije. U posao, vođen sopstvenom idejom, zapravo sam ušao spontano, čak bez preteranih ambicija, ali ne kažem da ih sada nema, jer uspeh nosi nove planove i izazove - kaže u intervjuu za Novu ekonomiju Aleksa Balašević, osnivač i vlasnik Megdan grupe.

 

Koliko deci poznatih pomaže, a koliko odmaže uspeh roditelja da sami sa svojim projektom uspeju u Srbiji?

- Biti dete poznatih roditelja ima i svoje mane i vrline. U rvanju se uvek dešavalo da neko pokaže prstom na mene ovako ili onako, ali ja sam u rvanju sa svojih 12 godina prvi put osetio šta znači kada nema tate. Na strunjači sam u borbi sa protivnikom i kada krenem da gubim, a imao sam i slomljenu vilicu, nos, meni tu nema tate da uleti. Može, ali ću biti diskvalifikovan. Ja sam tako ušao i u ovu tržišnu utakmicu, jer moji roditelji nisu iz ove sfere biznisa kojim se ja bavim, mada mi je majka u firmi kao asistent, sestra takođe, ali nijedna nije iz sveta borbi, niti marketinških investicija. I moja buduća supruga, koja je sa mnom u poslu, iz jedne j velike preduzetničke familije, kao i moj prijatelj, direktor firme, ali ni njihovi nisu u ovakvom biznisu. Mi smo napravili nešto svoje, jer je najlakše nešto naslediti, sedeti pored oca i majke, slušati šta oni pričaju, obući tatino odelo i slušati kako neko ima neku firmu. Mi mladi smo stvorili naše, novo i težimo da naš biznis još više ojača, baš zato da neko ne bi upirao prst u nas - istakao je mlađi Balašević.

hellomagazin.rs printscr/youtube

Najnovije vesti