Goca Tržan: Raši i meni je ovo prvi bračni Božić

Goca Tržan: Raši i meni je ovo prvi bračni Božić

Autor: | 07/01/2016

0

Goca Tržan provešće prvi Božić kao supruga Raše Novakovića, za koga se udala krajem septembra prošle godine.

Iako je sada u braku, pevačica ipak neće spremati trpezu, već će za božićne specijalitete biti zadužena njena majka. U svemu tome pomagaće joj i ćerka Lena, koja se najviše raduje prazniku i lomljenju česnice s dukatom, simbolom bogatstva i plodnosti.

- Zbog brojnih poslovnih obaveza ne stižem da pripremam specijalitete za Božić. Najradosniji hrišćanski praznik uglavnom provodimo kod moje majke, koja pripremi rolovanu prasetinu, rusku salatu i, naravno, pogaču. Čim počnem da govorim o tome, krene mi voda na usta jer obožavam domaću hranu.

Učiš li Lenu običajima?
- Lena se najviše raduje presecanju česnice. Svake godine dukat završi kod nje, a posebno se raduje poklonima od Božić Bate. Inače, ne robujemo običajima, ali ih poštujemo.

Ko je u vašoj kući položajnik?
- Lena. Ona kaže: „Mama, ja sam već bila napolju i prva sam ušla u stan“ i uvek dobije nešto od nas.  Posle idemo kod bake kod koje je takođe položajnik, tako da se ona lepo opari za Božić.

Ovo je tvoj prvi Božić otkako si u braku s Rašom. Ima li zbog toga ovaj praznik posebnu draž?

- Raši i meni ovo nije prvi zajednički Božić, ali je prvi bračni. Praktikujemo da odemo i kod njegovih, pa ćemo to i ovoga puta učiniti, drugog ili trećeg dana praznika.

Sećaš li se kako si provodila Božić kad si bila mala kao Lena?
- Sećam se, naravno. Svaki Božić sam provodila kod bake, jer moj otac je bio vojno lice i nije bio toliko religiozan. Mnogo sam volela da odem kod nje. Pravila nam je pečeni krompir i šnicle, sećam se da nam je iznosila svu turšiju i obavezno pravila ogromnu česnicu, koju sam jela dok ne nađem dukat. Moj brat je ludeo što sam uvek ja nalazila paru. Mnogo sam tužna što bake više nema.

Šta si u detinjstvu priželjkivala od Božić Bate?
- Razne gluposti. Pre svega šminku, jer je u to vreme nije bilo u ovolikim količinama. Inače, u vreme kad sam ja odrastala, nismo imali neke preterane želje, niti je postojao trend kupovine velikih poklona. Dobijala sam darove za rođendan i eventualno za Novu godinu.

Koja je tvoja želja za 2016. godinu?

- Uvek želim samo sreću i zdravlje. Nisam tip koji želi materijalne stvari, njih sama sebi kupujem. Veoma mi je važno da mi je porodica srećna i na okupu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello
Tagovi: goca tržan