Seka Aleksić: Želim da ostarim, ali se godina i starosti ne plašim

Seka Aleksić: Želim da ostarim, ali se godina i starosti ne plašim

Autor: | 14/01/2016

0

Zahvaljujući savremenoj kozmetologiji, pevačica Seka Aleksić napokon ne može da pronađe zamerku svom izgledu. Savršeno izbalansirani tretmani hijaluronom i botoksom, potpomognuti hemijskim piligom i ubrizgavanjem sopstvene krvne plazme u epiderm, doveli su njenu kožu do perfekcije. Telo održava strateški raspoređenim treninzima i kontrolom ishrane u čemu joj pomaže profesionalni nutricionista. Jede isključivo ono što joj prija, pa je, uprkos uvreženom mišljenju, uspela da smrša uživajući istovremeno u svojim omiljenim čokoladama.

Da li je lepše stariti prirodno ili sve činiti da vreme stane?

- Želim da ostarim, ali se godina i starosti ne plašim jer se trudim da na prirodan način sačuvam tonus kože lica i tela. U svemu imam meru, nisam pristalica izveštačenog izgleda, što se da primetiti. Sledim savet moje doktorke da je manje više. Takav stav i ispravna nega rezultiraju izgledom kao što je moj.

Kako ste reagovali kada ste dobili prve bore?
- Iskreno, nisam ih primetila, ali mi je prijateljica skrenula pažnju, posle čega sam ih u rekordnom roku otklonila na pravi način. Bore nas, pre ili kasnije, sve očekuju. Nekome je botoks potreban u većoj meri, nekome u manjoj, kao u mom slučaju, a stručno ubrizgavanje daje fantastične rezultate. Najvažnije je biti umeren.

Koliko vremena posvećujete lepoti i negovanju tela?
- S obzirom na posao kojim se bavim i činjenicu da sam gotovo svakodnevno našminkana, fokusirana sam na maksimalno hidriranje kože i negovanje na razne načine. Veoma je važno konsultovati se sa stručnim licem. U mom slučaju to je doktorka Mirjana Rašljić, koja zna meru i u potpunosti mi je posvećena.

U kojoj meri primenjujete sve popularnije blagodeti estetske medicine?

- To je moj sastavni deo, baš kao svake žene koja brine o sebi. Redovno odlazim na mezoterapiju lica, vrata i dekoltea, kojom dodatno hranim kožu, povremeno uradim hemijski piling i s nestrpljenjem iščekujem svaki novi „vampirski tretman“. Stariti se mora, radujem se svemu što dolazi i nimalo se ne brinem za bore jer o njima brine moja doktorka i ordinacija „Cityaesthetic“, čije sam zaštitno lice.

Primenjujete li neke posebne tehnike za očuvanje vitalnosti?
- Osim što se nekoliko godina bavim sportom, posao mi je prilično stresan, pa vodim računa i o ishrani. Da bi linija bila vitka neophodno je korigovati je, a imam sreću da mi proteini veoma prijaju. Uz pomoć nutricioniste Ane Petrović konačno sam zadovoljna svojom kilažom.

Jeste li pristalica dijeta?
- Dijeta nije rešenje. Niti je zdrava niti može da preraste u način života. Kada naučite da se hranite zdravo, to stalno primenjujete i gojaznosti nema mesta.

Ako smo ono što jedemo, šta ste vi?

- Ja sam riba. Na mom meniju najčešće se nalaze riblji specijaliteti u kombinaciji sa grilovanim ili barenim povrćem, dok crveno meso gotovo i da ne konzumiram.

Čemu ne možete da odolite iako znate da ćete se kasnije mučiti sa viškom kilograma?
- Nekada su to bili slatkiši i testo, koje sam u potpunosti izbacila, a slatkiše ponekad konzumiram, isključivo proteinske čokoladice ili crnu čokoladu sa sedamdeset odsto kakaoa.

Kada bi u vaš neseser mogle da stanu samo tri stvari, šta bi to bilo?
- Crna čokolada, voda i telefon.

Cenite li sve češću potrebu muškaraca da brinu o izgledu, neguju kožu, kosu, idu na manikir i pedikir?
- To je trebalo oduvek da rade, ne samo u poslednje vreme.

Primenjujete li narodne recepte za lepotu i koji vam je najdraži?

- Lice i telo prepustila sam rukama stručnjaka i u potpunosti sam zadovoljna. Omiljeni tretman mi je “redy for party“ i kada bih mogla, upražnjavala bih ga svakodnevno, ali, na moju veliku žalost, dozvoljen mi je samo jednom nedeljno. Od srca ga preporučujem svim damama.

Kada ste sebi izgledali najbolje?
- Najlakše je izgledati lepo u dvadesetim. Od tridesete se sve vidi i upravo bi tada trebalo početi sa negovanjem na način na koji ja to činim. U pravo vreme sam se prepustila blagodetima mezoterapije i botoksa. Sve što je umereno, neprimetno je, a ipak vam daje holivudski sjaj. Sada sebi izgledam najbolje.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Andreja Damnjanović
Tagovi: seka aleksić

Najnovije vesti