Sanja Vučić predstavlja Srbiju na "Evrosongu"

Sanja Vučić predstavlja Srbiju na "Evrosongu"

07/03/2016

0


Radio-televizija Srbije donela je odluku da Srbiju na 61. "Pesmi Evrovizije" predstavlja Sanja Vučić ZAA.

Sanja će se za naklonost publike i stručnog žirija 43 zemlje Evrope i Australije boriti kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters, koja je i tekstopisac numere.

Aranžman potpisuju – za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a, a za programing Uroš Marković.

- Predstavnik Srbije na ovogodišnjem 'Evrosongu' izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavljamo jednu mladu i izuzetno talentovanu pevačicu, čija će interpretacija i energija, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje "Pesme Evrovizije" - otkrio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na "Pesmi Evrovizije".

Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

- Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na 'Evrosong' šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije - dodao je Ilić.

Nakon predstavljanja izvođača, u specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ gledaoci u Srbiji i ljubitelji "Evrosonga" širom sveta moći će premijerno da čuju kompoziciju koju će Sanja Vučić ZAA pevati u ime Srbije u Stokholmu.

Emisija je na programu u subotu, 12. marta, u 21.00 na RTS 1, i predstaviće srpskog izvođača, njena interesovanja i talente, što će gledaoci moći i da vide.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti u vezi predstavnika i kompozicije.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. „Pesme Evrovizije“

Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je Veliko finale 14. maja u Areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

Sanja Vučić (22) rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Muzički se obrazovala od malena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke, a deceniju i po kasnije postala je glas spreman da peva Aretu Frenklin, Bijonse...

Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Usavršavala se sa operskom divom Katarinom Jovanović, koja za nju kaže da je "važno da ostane svoja i da sačuva svoju posebnost".

Studira arapski jezik, a prepoznatljivi je vokal sastava "ZAA" sa kojima je nastupala na svim većim regionalnim festivalima ("Egzit", "Lav fest", "Nišvil", "Arsenal fest"...). Sa grupom "ZAA" ima do sada objavljen jedan album "What about".

Ivana Peters, autorka pesme "Goodbye", kojom će nas Sanja predstavljati na izboru za "Pesmu Evrovizije" kaže da će "morati da obuzdavaju Sanjin glas, jer ona može mnogo više od toga što pesma zahteva".

Sanja Vučić živi u Beogradu, obožava svoj Kruševac i kaže da je za nju najveća sramota ako neki deo Kruševca nije upoznala. Sada će upoznati i Stokholm. Pojedini urednici već Sanjinu karijeru označavaju kao "srpski san" – kako neko mlad, bez ikakve protekcije, zahvaljujući svom talentu može da dobije šansu života.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Facebook/Bojan hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti