Gabi Novak: Pozvaćemo Milenu Dravić na koncert Arsenu u čast

Gabi Novak: Pozvaćemo Milenu Dravić na koncert Arsenu u čast

Autor: | 24/03/2016

0


Gabi Novak i Matija Dedić održaće 9. aprila u Sava centru koncert kao jedinstveni omaž jednom od najvećih muzičkih stvaralaca sa ovih prostora u poslednjih 50 godina Arseniju Arsenu Dediću.

Na spektaklu će nastupiti dugogodišnji prijatelji i saradnici kantautora kao što su Zoran Predin, Zlatan Stipišić Džiboni, Bisera Veletanlić, Zafir i Vasil Hadžimanov.

- Znam koliko ga je Beograd voleo. Mi smo kao njegova porodica bili samo pozadinci i pratili dešavanja sa strane. Verujem da ćemo te večeri stvoriti sećanje na delić onoga što je stvarao. Nastojaćemo da bude toplo i emotivno sećanje. Puna sam emocija - počinje priču Gabi.

Ljubav između Beograd i Arsena traje pola veka, a njegov naslednik Matija posebno pamti njegov prvi dolazak u Srbiju nakon rata, 2005. godine.

- Mogu da potvrdim bez lažnih dodvoravanja i podilaženja da prijem koji je imao u Beogradu Arsen nije imao nigde drugde u regionu. Nastupao sam s njim više od 10 godina - otkrio je Dedić.

Porodica kantautora godinama je bila prijatelj s Draganom Nikolićem i njegovom suprugom Milenom, a i njegov odlazak teško im je pao.

- Žao mi je Milene. Pozvaćemo je na koncert. Nikad nije trebalo da je zovemo jer je dolazila na naše nastupe. Na mom poslednjem koncertu, na kom sam pevala s Meri Cetinić i Terezom Kesovijom, dobila sam od nje žardinjeru sa cvećem koja mi stoji u stanu. Gledam u nju svakog dana otkako je i ona ostala sama - otkrila je Gabi.

Pevačici veoma teško pada što nema Arsena, ali se raduje što će on nastaviti da živi kroz svoje pesme.

- Mi smo dugo godina bili prijatelji i kao brat i sestra. Odrastali smo zajedno i došli do jedne tačke gde su prestali naši bivši životi i našli smo se sami i krenuli u novi početak. Prijateljstvo se pretvorilo u veliku ljubav. Teško mi je bez njega. Bili smo odani do kraja - zaključuje Novak.

Iako se povukla sa scene, Bisera Veletanlić nije mogla da odbije da zapeva na spektaklu u Arsenovu čast.

- Nazvala sam Biseru i bila je srećna. Uvek se seti njegove „Ne plači“, koju zapevai s kojom su zajedno pobedili na Beogradskom proleću - kaže Gabi.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Arhiva Hello! hellomagazin