Nakon tuče, BiH na Evroviziju odlazi bez jednog člana tima

Nakon tuče, BiH na Evroviziju odlazi bez jednog člana tima

Autor: | 14/04/2016

0


Nakon što su se evrovizijski predstavnici Bosne i Hercegovine potukli tokom jedne emisije, doneta je odluka da ih na popularnom takmičenju ne predstavlja celokupna ekipa.

Almir Ajanović, koji je i autor pesme, potukao se sa kolegama iz delegacije, pa je BHRT odlučila da Ajanovića eliminiše iz ekipe koja će predstavljati BiH na Evrosongu.

- Ovu odluku doneli smo nakon dobijanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povredio više osoba, zbog čega je protiv njega podnešena krivična prijava - rekla je šefica delegacije Evrosonga, Lejla Babović.

I sam Ajanović potvrdio da neće učestvovato na ovogodišnjem takmičenju.

- Ono što mogu reći jeste da se izvinim osobama koje sam povredio, a kako obično biva, najčešće povrediš one najbliže i najdraže. Da se izvinim vama sa BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekat. I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu - stoji u Ajanovićevom otvorenom pismu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Facebook hellomagazin