Kaliopi Bukle: Život kao pesma

Kaliopi Bukle: Život kao pesma

Autor: | 20/04/2016

0


Makedonska zvezda neodoljivog vokala, pop zvezda Kaliopi Bukle, spremna je da ponovo oduševi evrovizijsku publiku.

Pred odlazak u Stokholm koji će ove godine u maju ugostiti najbolje pevače iz celog sveta, poznata Makedonka uživa u turneji po evropskim gradovima, na kojoj promoviše svoju pesmu “Dona” koja je, sudeći prema komentarima fanova “Eurosonga”, jedan od ovogodišnjih favorita.

Poseban utisak na pop zvezdu ostavila je nedavna poseta Moskvi, u kojoj ju je dočekala armija obožavalaca.

- U Moskvu sam došla na poziv organizatora događaja „Russian Eurovision 2016 pre-party“, a gostovanje je započeto snimanjem jednog od najpopularnijih “Jutjub” formata u Rusiji “Karaoke”, gde mi je domaćin bio čuveni ruski glumac mlađe generacije Dimanče Melnikov. Sve što sam videla i doživela od mojih obožavalaca je impresivno. Od mog prethodnog učešća na “Eurosongu” 2012. godine, u Moskvi, postoji „Kaliopi fun club“, od čijih sam članova dobila predivne poklone. Aktivnosti su uglavnom bile vezane za medije, a u večernjim časovima nastupila sam pred ruskom publikom. Prvo živo izvođenje pesme “Dona” doživelo je ovacije. Uspela sam da ugrabim vreme za kratku šetnju Crvenim trgom, koji je čaroban - počinje razgovor atraktivna Makedonka, koja s nestrpljenjem iščekuje izlazak na evrovizijsku scenu.

- Nema treme, ali postoje veliko uzbuđenje i radost što ću ponovo sresti divne ljude koje sam upoznala 2012. u Bakuu i što ću opet imati priliku da predstavim svoju zemlju. Ali ne samo nju, već i sve naše narode. Što se više bližimo „Eurosongu“ radost sve više raste - govori muzička diva i otkriva kakva su joj očekivanja.


- Moja očekivanja odavno miruju. I pre četiri godine otišla sam potpuno rasterećena, kada mi je „Eurosong“ bio nepoznanica. Važno je da si siguran u ono što radiš i da se osećaš lepo. Ako želite da dotaknete večnost, imate priliku u ta tri minuta. Postoji toliko spektakularnih, atraktivnih nastupa, ali najskuplja stvar je emocija. Sećam se da sam 2012. imala predivnu pesmu i nisam brinula o samom nastupu. Od efekta sam imala samo vetar u kosi i svoju interpretaciju - samouverena je pevačica, koju česta putovanja ni najmanje ne umaraju.

- Imam kondiciju za tri slona, četiri geparda i pet lavica. Ceo život radim ovaj posao bez osećaja da nešto radim. Neiscrpan izvor moje energije je upravo u tome što umem da uživam u celom procesu stvaranja, realizacije i susretima s ljudima, što mi sve na na neki način pruža nešto novo. Potreba da svakog dana naučim nešto novo održava me tako mladom i energičnom - ističe Kaliopi i otkriva šta se krija iza činjenice da u godini kada proslavlja pedeseti rođendan izgleda bar deceniju mlađe.

- Tajna je u tome što se ne bojim godina. Ne nose one mene, već ja njih.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Privatna arhiva

Pročitajte još