Sergej nastavlja akciju: Imamo šest hijada potpisa za ulica Dragana Nikolića

Sergej nastavlja akciju: Imamo šest hijada potpisa za ulica Dragana Nikolića

Autor: | 01/05/2016

0


Glumac Sergej Trifunović nameran je da do kraja izvede akcije prema kojoj bi Požarevačka ulica na Vračaru ponela ime nedavno preminulog velikana glume i Beograda Dragana Gage Nikolića.

- Gaga je sebe smatrao "krstašem", i u tom smislu bio veliki lokalpatriota - kaže Trifunović. - Mislim da bi bilo logično da ulica na Crvenom krstu, ulica u kojoj je rođen i odrastao, a koja se zove Požarevačka, dobije prepoznatljiv šmek jednog autentičnog "krstaša", šmek koji bi nešto stvarno značio Crvenom krstu. Uveren sam da bi to bilo potpuno u redu, jer ne "mičemo" Milutina Milankovića nego Požarevac. Ko zbog toga može da se pobuni, možda samo Mira Marković?!

Prema njegovim rečima, zasada su sakupili oko šest hiljada potpisa samo na internetu, a veruju da će ih biti i više kada krenu i fizički da ih sakupljaju.

- Plan Miljana Mrkića, mog druga koji je pokrenuo tu inicijativu, a koji živi baš na Krstu, jeste da krenemo ovih dana upravo po Požarevačkoj i da pitamo stanare te ulice šta oni misle o tome. Mislim da to red i lepo vaspitanje nalažu. Zaista bi bilo lepo imati ulicu Gage Nikolića...


Sergej je poslednjih godina posvećen humanitarnoj fondaciji koju vodi i koja dosledno pokušava da sačuva sebe, odnosno prikupljena sredstva od zloupotrebe.

Istovremeno, nastoji da povrati poverenje naših ljudi, mnogo puta iznevereno u ime navodno humanih ciljeva. Uveren je da nije teško biti human u današnje vreme.

- Mislim da je jednostavno i lako biti human, ali da je empatija, kao jedna od osnovnih ljudskih osobina i nešto što nas čini ljudima, prilično zaboravljena stvar. Upravo zato sam pokrenuo fondaciju čiji osnovni cilj i jeste probuditi empatiju u ljudima, i koliko vidim to je krenulo nekim pozitivnim tokom, i zaživelo.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Arhiva Hello!, Narodno pozorište hellomagazin