Saša Milošević Mare sa suprugom Ksenijom: Za sreću nikad nije kasno

Saša Milošević Mare sa suprugom Ksenijom: Za sreću nikad nije kasno

Autor: | 03/06/2016

0


Međusobno razumevanje i ljubav prema muzici spojili su pre šest godina kompozitora i aranžera Sašu Miloševića Mareta i njegovu suprugu Kseniju, violinistkinju i koncert-majstora “Beogradske filharmonije”.

Danas isti kvaliteti čine esenciju njihovog braka, a centralno mesto u životu poznatih umetnika zauzima njihov dvadesetdvomesečni sin Vanja.

Skladni bračni par uživa u svakodnevnim ritualima sa svojim naslednikom. Osim što su brižni roditelji podjednako su posvećeni i karijeri.

- Moj život nije više isti od kada sam postala majka, a i ne bi trebalo da bude, mada sam mislila da će usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza biti mnogo teže. Lepo funkcionišemo na svim poljima, zbog čega sam neizmerno srećna jer nisam samo supruga i majka, već je i muzika sastavni deo mog života bez kog ne mogu - počinje priču Ksenija.

Njen suprug dodaje:

- Savremeno doba je takvo da vas tera da konstantno radite. Ja stalno proširujem svoje aktivnosti, pa sam nedavno počeo da pišem i svoj prvi scenario za pozorišnu predstavu za koji ću raditi i muziku. Zbog toga čovek dođe u fazu da najviše trpi ono što je najvažnije, i da ostanete bez osnovne ljudske potrebe za slobodnim vremenom. Međutim, imamo naše rituale, kao što je zajedničko ispijanje jutarnje kafe, kojih se ne odričemo ni po koju cenu.

Budući da se o svemu međusobno dogovaraju, uspešni muzičari zajednički su odlučili da jedan od naših najboljih kompozitora postane stalni član žirija aktuelnog šou-programa “Nikad nije kasno”, koji je izazvao veliko interesovanje gledalaca.

- Volim da kažem da se nas dvoje o svemu dogovaramo, ali da uvek uradimo onako kako kaže Ksenija. Šalu na stranu, zaista smo jedno drugome velika podrška. Učešće u šou-programu na televiziji “Prva” prihvatio sam jer je reč o formatu za koji sam od početka znao da će biti odlično prihvaćen, a sada sam srećan što sam toliko bio u pravu - iskren je Mare, sa čim se slaže i njegova supruga.

- Jako volim emisiju “Nikad nije kasno” i redovno je pratim, mada moram da priznam da nikada ne gledam čitavu epizodu jer je to vreme kada Vanja ide na spavanje. Ipak, ono što vidim uglavnom me ostavi bez daha, sve priče tih ljudi su životne i emotivne, a i sama sam iznenađena koliko učesnici dobro pevaju - prenosi svoje utiske kćerka čuvenog Bokija Miloševića, za koju njen suprug ima samo reči hvale.

- Mada mnogo radim, moram da naglasim da je i Ksenija veoma vredna osoba sa mnogo obaveza. Osim što je zaposlena u “Beogradskoj filharmoniji”, nastupa i sa čuvenim violinistom Nemanjom Radulovićem širom sveta, imaju kamerni orkestar “Double sens”, a nedavno je upisala i doktorske studije i polako privodi kraju prvu godinu.

Veliku ljubav prema muzici nasledio je i njihov mališan koji već sada obožava da sluša ozbiljnu muziku, polako uči da svira klavir, a prema tvrdnjama njegovih roditelja ima odličan sluh.

- Već sada nam je ritual da kada se ujutru probudi uglavnom traži da sluša koncerte Nemanje Radulovića ili Betovenovu “Petu simfoniju”, a zanimljivo je da svaki ton koji odsvira na klaviru ume i da otpeva - kaže ponosni otac, što i mama potvrđuje.

- Nikada nismo insistirali na tome, ali on jednostavno voli muziku. Često je sa mnom u “Filharmoniji”. Voli da prisustvuje koncertima koje mirno sluša od početka do kraja, a jedino se buni kada hoću, pre kraja, da ga vodim kući. I sami smo iznenađeni takvim njegovim reakcijama.

Osim što obožava muziku, mezimac bračnog para Milošević obožava i rituale sa starijom braćom. Njegovi “najbolji drugovi” su Sašini sinovi iz prvog braka, šesnaestogodišnji Ognjen i dvanaestogodišnji Luka, kao i deca Ksenijine sestre Tijane, devetogodišnji Aljoša i šestogodišnji Aren.

- Vanja obožava braću, kao i oni njega, pravi je mezimac. Kada je Ksenija bila u drugom stanju, želela je da ima sina koji će voleti da se mazi, i ta želja joj se ispunila, pa je tako naš sin omiljen među starijom braćom - tvrdi autor mnogih popularnih pop numera.

- Maretovi sinovi su mi mnogo pomagali u svim poslovima oko Vanje kada je još bio beba, a i danas su veoma brižni. S druge strane, veoma mi je značilo i iskustvo mog supruga, jer je Vanja meni prvo dete - iskrena je Ksenija, koja tvrdi da su oboje veoma blagi roditelji.

- Naš stav je da kroz razgovor možemo sve da mu objasnimo, a srećom on je veoma poslušan dečak. Podignemo ton samo kada se nalazi u opasnosti, a batine u našem domu ne postoje - iskrena je talentovana violinistkinja, a njen suprug otkriva da za sada ne planiraju proširenje porodice.

- Želeo sam da dobijem devojčicu, ali pored ovolikih dečaka ne znam kako bismo se snašli sa ženskim detetom. Naša porodica je već velika, pored Vanje imam i dvojicu starijih sinova, tako da za sada ne planiramo proširenje, što ne znači da ćemo možda promeniti mišljenje.

Iako je Milošević petnaest godina stariji od supruge, priznaje da se nikada nije osetio značajno zrelijim od nje, što njihov odnos čini posebno skladnim.

- Kada je reč o zrelosti, nas dvoje smo se lepo našli i starosna barijera nikada nije postojala bez obzira na razliku u godinama. Ksenija je veoma odgovorna za svoje godine i nikada me nije iznenadila zbog nezrelosti, ali me zato i danas često zbunjuje njena zrelost - zaključuje Mare.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Ivana Nikolić hellomagazin