Dragana i Dragan Mićalović: Život u porodici u kojoj je umetnost zarazna

Dragana i Dragan Mićalović: Život u porodici u kojoj je umetnost zarazna

Autor: | 03/06/2016

0


Najdraži poslovni izazov sa kojim su se nedavno susreli glumac Dragan Mićalović i njegova najmlađa kćerka Dragana bio je zajednički angažman u popularnoj seriji “Sinđelići”, u kojoj su baš kao i u životu bili otac i kćerka.

Priliku koja se retko pruža oboje su rado prihvatili i mada su imali tremu, ovaj zadatak uradili su sa velikom lakoćom.

- Ovo je bila moja prva saradnja sa tatom zbog koje sam prvo bila uzbuđena, dok sam pred samo snimanje imala tremu. Na kraju se ispostavilo da su se naši kadrovi najlakše snimali. Čak sam dala sebi za pravo da tati dam nekoliko saveta jer je on glumac starog kova, a ova serija se snima na veoma moderan način - počinje priču Dragana.


Njen otac se nadovezuje:

- I Dragana i Sloboda imaju običaj da prilikom pripreme bilo koje uloge prvo dođu kod mene na konsultacije, a sada sam ponosan što je došlo vreme da i one meni daju savete. U našoj porodici ima mnogo glumaca, osim kćerki i zeta Vojina Ćetkovića, i brat i snajka moje supruge takođe su glumci i prvaci “Zaječarskog pozorišta”. Često volim da kažem da bismo mogli da napravimo familijarno pozorište.

Iako je iskusni glumac koji je više od četrdeset godina igrao u „Narodnom pozorištu“ u Leskovcu, kao i u nekoliko najgledanijih televizijskih serija, svoje kćerke pokušavao da nagovori da ne kreću njegovim putem, što mu nije pošlo za rukom.

- Tata je bio protiv toga da mi budemo glumice jer je dobro znao koliko je taj posao težak, ali on je zapravo “glavni krivac” zbog koga smo zavolele tu profesiju, jer smo odrasle u pozorištu - iskrena je dvadesetpetogodišnja brineta.

- Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju. Sloboda je na početku karijere dobila nekoliko značajnih uloga i danas već ima odličnu karijeru, dok je Dragani bilo duplo teže. Na nju svi gledaju kao na sestru uspešne glumice i zbog toga mora mnogo više da se trudi - objašnjava Mićalović, u čemu se njegova najmlađa kćerka potpuno slaže sa njegovim stavom.


- Već imam dovoljno iskustva da znam da bi svaku prepreku sa kojom se susretnem u životu trebalo da shvatim samo kao činjenicu. Tako je i činjenica da sam ja Slobodina sestra i da je ona mnogo uspešnija i starija od mene, ali ne dozvoljavam da me to sputava, već se trudim da u svakoj novoj ulozi budem bolja. Moja sestra je nedavno prvi put javno rekla da nijednu ulogu nisam dobila zahvaljujući njoj, što je istina. Mnogo puta sam išla na kastinge, nekada se desilo da ne uđem ni u najširi krug, imala sam iskustvo da ostane nas dve, pa ulogu dobije koleginica, a mnoge sam dobila i sama. Ali, tata me je naučio da na sve to gledam kao na novo životno iskustvo.


Mada se veći deo porodice Mićalović bavi javnim poslom, svi žive normalnim i jednostavnim životom. Ponosni otac i njegova supruga Milica potrudili su se da svoje kćerke prvenstveno vaspitaju tako da budu dobri ljudi.

- Osim Dragane i Slobode, imamo i najstariju kćerku Mirjanu, na koju smo jednako ponosni. Mnogi nam kažu da smo ih patrijarhalno vaspitali, ali ja mislim da smo im samo usadili dobre navike. Danas starije kćerke slične principe prenose i u svoje porodice koje su osnovale. Zanimljivo je i da sam Slobodu, kada je već izabrala da bude glumica, savetovao da se nikako ne upušta u brak sa kolegom, ali kada je počela da se zabavlja sa Vojinom, više nije bilo mesta za reagovanje. Dao sam joj taj savet jer postoji mišljenje da između dvoje umetnika može biti sujete, što kod njih ne postoji - ističe Dragan.

Odrastajući u porodici punoj ljubavi i razumevanja, Dragana želi da i ona jednog dana stvori takav dom.

- Moj najveći cilj u životu je da jednog dana stvorim porodicu po modelu one u kojoj sam odrastala. Kada čujem priče ljudi o odnosima u pojedinim porodicama, mnogo se rastužim, jer ne znam šta bih radila da nemam ovoliku podršku svojih najbližih.


Kao najmlađi član porodice Dragana priznaje da je oduvek bila mezimac svih ukućana, pa je zbog toga njenim roditeljima teško pala činjenica da uskoro planira da napusti porodični dom.

- Moje mesto su, u međuvremenu, zauzele Slobodine kćerke, šestogodišnje Mila i Vera, ali i Mirjanine, petogodišnja Maša i jednoipogodišnja Zoja. U početku mi je bilo čudno što više nisam najmlađa i što su sada one mezimice, ali volim ih najviše na svetu. Inače, nedavno sam poželela da počnem da živim sama u iznajmljenom stanu, što je naročito teško palo tati, pa ćemo videti kada i kako ću se odlučiti na taj korak - iskrena je najmlađa sestra Mićalović.

- Baš kao u “Zoni Zamfirovoj” i kod nas je Dragana kao najmlađa uvek bila najveća maza i donedavno sam na nju gledao kao na dete, ali sam nedavno shvatio da je već odrasla devojka koja se hrabro bori kroz život. Naravno da će mi njen odlazak iz kuće teško pasti, ali to će biti njena odluka - zaključuje Dragan.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević