Emina Jahović: Zadovoljna žena isijava lepotu gde god da se pojavi

Emina Jahović: Zadovoljna žena isijava lepotu gde god da se pojavi

Autor: | 16/06/2016

0


Brižan odnos prema svom izgledu pevačica Emina Jahović ima od tinejdžerskih dana, kao da je znala da će joj to, pored vokalnih sposobnosti, biti jedan od aduta da osvoji publiku. Kada kroči na scenu, ona pleni lepotom i pozitivnom energijom, što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Danas, tridesetpetogodišnja majka dvojice sinova, pored porodičnih obaveza, uz podršku supruga Mustafe uspeva da bude uspešna na mnogim poljima. Muzička scena njena je prva ljubav i prioritet, a uspešno se okušala i u dizajniranju mirisnih nota. Za svoj atraktivan izgled može da zahvali genetici, kao i pažljivom odabiru kozmetičkih proizvoda. Za čitateljke magazina "Hello!" Emina otkriva male tajne negovanja svoje lepote.

Koji su vaši jutarnji i večernji rituali nege?

- Moj jutarnji ritual uključuje tuširanje toplom vodom, koju nikada ne koristim za lice, koje umivam hladnijom. Posle tuširanja na telo uvek nanesem mleko ili ulje, kao i na lice. Jednom nedeljno lice osvežim pilingom, posle čega nanesem serum. Večernji rituali najčešće uključuju masaže. Nekoliko puta nedeljno dolazi mi maserka, posle čega sledi tuširanje. Potom, dobro očistim lice i onda stavim masku za čišćenje ili za hidrataciju. Pored toga, nikada ne preskačem doručak, to mi je najobilniji obrok. Uživam u takvom početku dana.

Šminka je sastavni deo javnog nastupa i posla kojim se bavite. Koliko u tome uživate?

- Nimalo ne uživam. Ne podnosim šminkanje i kad god mogu, izbegavam da to činim, jer koliko god da vas, sa jedne strane, ulepšava, sa druge škodi vašem licu.

Jeste li razmišljali o trajnom mejkapu?

- Mislim da mi to još nije potrebno, što ne znači da će tako biti i u poznijim godinama. Budući da sam prirodna crnka i imam veoma izražene crte lica, šta god da uradim, uvek izgledam isto. Mada, volela bih da imam veću moć transformacije.

Na šta obraćate posebnu pažnju kada je reč o nezi?

- Posebnu pažnju obraćam na kosu. Trudim se da je što manje tretiram preparatima koji joj štete, pa je vrlo malo farbam. Koristim samo prelive i najvažnije mi je da nemam ispucale krajeve. Koristim samo "Kerastase" proizvode, koji su dobri za uvijenu i osteljivu kosu kao što je moja.

Šta najviše prija vašoj koži?

- Kada smo se preselili u novu kuću, insistirala sam na tome da napravimo parno kupatilo, jer je ono najbolje za kosu i kožu. Dosta se negujem, veliku pažnju pridajem kosi, a za telo koristim isključivo prirodne preparate. Piling tela radim na svakih petnaest dana i trudim se i da pijem mnogo vode, iako je ne volim. Najbolje se osećam kada završim sa dnevnim treningom, koji traje oko dva sata, a kada uveče imam vremena, uživam u kupkama ili stavim neku blagotvornu masku na lice. Tada osećam da moja koža diše i da joj dajem baš ono što joj je potrebno. To su neki moji mali trikovi za dobar izgled.

Koliko truda ulažete u svoj izgled?

- Mnogo sam radila na svom telu. Visoka sam 178 centimetara, a teška pedeset šest kilograma i volim da sam mršava. Odmalena sam takva, pa su mi u srednjoj školi neki momci dali nadimak Emina komarac. Ne izgladnjujem se i ne mučim svoj organizam, iako nikada nisam u potpunosti zadovoljna, i mislim da uvek može bolje. Od šesnaeste godine intenzivno se bavim sportom, prvo košarkom, pa kikboksom, fitnesom, trčanjem. Sada treniram pilates, koji mom telu daje savršeni tonus.

Šta smatrate da ženu čini istinski lepom?

- Imala sam prilike da vidim mnogo lepih ljudi koji su potpuno prazni i iz kojih ne isijava nikakva energija. Lepa žena je srećna žena, ona koja živi u skladu sa svojim unutrašnjim bićem. Uz to, iskreni osmeh svaku osobu čini lepom.

Kada ste sebi najlepši?

- Posle treninga. Kada se osećam dobro, tada sam sebi najlepša.

Poznato je koliko volite parfeme, a ljubav prema njima pretvorili ste u dve mirisne note. Koja od njih je vaš prvi izbor u ovim prolećnim danima?

- Parfem "Closer" nosim preko dana, ima laganu i osvežavajuću mirisnu notu i idealan je za dnevne varijante. "Swan City" nosi mističnu, seksi notu, koja zahteva visoke potpetice, šminku i haljinu. Veoma je zavodljiv i zahteva večernji ambijent ili neku svečanu priliku.

Šta je to što šalje najbolju poruku o jednoj ženi?

- Najbolje o njoj govore njeno ponašanje, spontanost i seksepil koji nosi u sebi. Žena i u farmerkama i beloj majici može da izgleda jednako dobro kao u crnoj haljini ako ima to nešto u njoj. Onoliko koliko je važno negovati fizički izgled, toliko je važno brinuti o unutrašnjem balansu. Naravno, važno je da vodite računa o svom izgledu, ali efekat neće biti potpun ukoliko duboko u sebi niste zadovoljni životom koji živite. Ispunjena i negovana žena je zadovoljna žena, a zadovoljna žena isijava lepotu gde god da se pojavi.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić arhiva Hello!, Svet&Style
Tagovi: emina jahović

Najnovije vesti