"Vasil Hadžimanov bend" predstavio album "Alive"

"Vasil Hadžimanov bend" predstavio album "Alive"

Autor: | 21/06/2016

0

Vasil Hadžimanov i članovi benda koji nosi ime ovog poznatog muzičara, predstavili su novi album "Alive" koji je snimljen uživo tokom turneje 2014. godine.

Album "Alive" sniman je uživo na pet različitih koncerata, otkrio je Vasil Hadžimanov naglasio da je prvi put "uhvaćena esencija" njihove muzike, jer, kako kaže, bend najbolje i funkcioniše uživo.

Hadžimanov kaže da je snimanje albuma u studiju, ipak, na neki način limitirano, za razliku od sviranja uživo, bez ponavljanja, u kojem se muzičari stapaju sa publikom i ambijentom.

- Čak smo imali slatke muke birajući koji nastup je najbolji za album - otkriva poznati muzičar.

Ovaj koncertni album prvobitno je objavila američka kuća "Moonjune records", koji je Hadžimanov promovisao nastupom u KC "Grad", 11. maja.

Ipak, današnja promocija bila je posebna, jer je album "Alive" sada licencno izdanje za "Metropolis mjuzik".

Od koncertne promocije do danas, dovoljno je vremena da umetnik sagleda svoj rad i shvati šta je mogao drugačije.

- Ovo je možda prvi put da imam najmanje zamerki. Štaviše, veoma smo zadovoljni ovim izdanjem i muzikom i našom interpretacijom te muzike i gostovanjem Dejvida Binija - kaže Hadžimanov.

Iako šesti po redu, pomenuti album je međunarodni debi "Vasil Hadžimanov benda", koji je posle samo mesec dana od objavljivanja za "Moonjune records", osvojio publiku i muzičke kritičare koji su, kako Hadžimanov kaže, iznenađeni i oduševljeni.

- Sa oko 30 objavljenih recenzija za, na primer, britanski Gardijan, Daunbit, svi su iznenađeni nama, što pomalo deluje uvredljivo, kao da smo iz nekog plemena. Ali najbitnije je da su čuli za nas i da im se muzika dopala - naglasio je frontmen beogradskog benda.

Album "Alive" sadrži autorske kompozicije Vasila Hadžimanova, te kompozicije Branka Trijića i Miroslava Tovirca, kao i one koje su zajedničko autorsko delo celog benda.

Komentari (0)

Loading
Bojan arhiva Hello!