Monika Seleš ponovo zvezda US Opena

Monika Seleš ponovo zvezda US Opena

Autor: | 01/09/2016

0

Pred početak poslednjeg grend-slema u sezoni, njujorškog US Opena, jedna od najboljih teniserki svih vremena koja je ovaj turnir osvajala dva puta podigla je oblake medijske prašine kada se ponovo prošetala Međunarodnom teniskom kućom slavnih u koju je primljena 2009. godine.

Monika Seleš priznala je da je veoma uzbuđena što opet ima prilike da oseti atmosferu tog prestižnog takmičenja.

- Jako sam srećna što sam ponovo na ovom mestu. Volela sam da igram u Njujorku - otkrila je slavna Novosađanka, koju su brojni fanovi okružili čim su je ugledali iza reporterskog pulta gde je davala intervju.

Strpljivo su čekali u redu da se slikaju s Monikom, pokazujući da nisu zaboravili uspehe nekad najveće zvezde jugoslovenskog sporta, koja je do svoje dvadesete godine osvojila čak osam gren-slem trofeja. Izazvala je isto interesovanje kao i aktuelni teniski asovi i nosioci turnira, koji se na okolnim terenima pripremaju za početak mečeva.

Na pitanje novinara da li joj nekad dođe da zgrabi reket i bar još jednom prebaci lopticu preko mreže, Monika je odgovorila:

- Naravno. Energija je zaista neverovatna, pogotovo ovde u Njujorku. Znate da će vam to sve jako nedostajati kada jednog dana okačite reket o klin i odete u "penziju" - priznala je Selešova kroz osmeh i dodala da danas uživa u radu sa decom, pisanju knjiga za njih i omiljenom hobiju - fotografiji.

- Ne sarađujem ni sa jednom novom teniskom zvezdom, a glavni razlog je što ne volim da putujem. Osamnaest godina sam živela u koferu, od turnira do turnira, od grada do grada, putovala s kraja na kraj sveta... Sada više nema tog ludog rasporeda i drago mi je što mogu više vremena da provodim kod kuće - rekla je na kraju legendarna Mala Mo, koja je tenisu rekla zbogom 2008. godine, završivši karijeru sa devet gren-slem trofeja i još mnogo drugih priznanja.

Naravno, sve je u njenom životu moglo da bude drugačije da nije bilo nesrećnog incidenta u Hamburgu, koji je u aprilu 1993. godine prekinuo jednu od najblistavijih sportskih karijera.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: monika seleš