Dragana Dabović, zvezda serije Vojna akademija: Ovo je godina slavlja

Dragana Dabović, zvezda serije Vojna akademija: Ovo je godina slavlja

Autor: | 15/09/2016

0


Posle letnjeg perioda koji je provela radno, glumica Dragana Dabović poslednje mesece trudnoće provešće uživajući sa suprugom, farmaceutom Veselinom Čukvasom, pripremajući se za dolazak na svet njihove devojčice.

Šarmantna umetnica koja uskoro ulazi u osmi mesec s nestrpljenjem iščekuje novembar kada će postati majka, ali to je i mesec u kome je očekuju dve velike filmske premijere u Centru “Sava”.

- Novembar će definitivno biti moj mesec. Osim što će se tada roditi naša kćerka, očekuju me i premijere filmova “Vojna akademija” i “Igla ispod praga” pred beogradskom publikom - počinje priču poznata glumica koja je najveći deo trudnoće provela radno.

- Imam sreću da se odlično osećam u trudnoći, tako da sam tek nedavno odlučila da napravim pauzu u poslu. Leto sam provela snimajući film i seriju “Vojna akademija” i sve vreme sam uživala u tome. Priznajem, na početku je postojao strah od toga kako će mi biti na snimanjima, ali ubrzo sam shvatila da nema razloga za brigu. Zahvaljujući odličnoj produkciji, koleginica Tamara Dragičević, koja je takođe u drugom stanju, i ja imale smo odlične uslove i nijednog trenutka nije postojala bojazan da će nešto krenuti po zlu. Publika će u novembru prvo imati priliku da vidi film, a početkom sledeće godine emitovaće se i serija - tvrdi Dragana koju će publika uskoro gledati u još jednom filmu.

- Reč je o “Igli ispod praga”, čiji je autor moj sugrađanin Ivan Marinković, koji je završio režiju u Pragu i snimao je taj film veoma temeljno ne želeći da i jedan detalj prepusti slučaju. Glavnu ulogu igra Nikola Ristanovski, ali sam ja vrlo ponosna što njegovog sina glumi dečak iz moje škole glume. Film je prvo prikazan na “Sarajevo film festivalu”, ali je meni posebno drago što ćemo pre beogradske, imati premijeru u Herceg Novom, u sali u kojoj sam stasavala kao glumica.

Uvek lepo raspoložena dvadesetosmogodišnjakinja otkrila nam je da ubrzo posle porođaja planira da se vrati svom poslu.

- Već u maju sledeće godine počeću da igram u predstavama, a ako se i pre toga ukaže prilika za neke nove projekte, rado ću ih prihvatiti. Mislim da će uz dobru organizaciju sve biti moguće, a prvenstveno imam sreću što pored sebe imam supruga koji vrlo dobro razume da je gluma deo mog života od sedme godine i da me posao čini izuzetno srećnom. Podrška koju dobijam od njega nešto je najvrednije što imam i to je ono što njega čini posebnim. Ranije sam bila naviknuta da ja pružam podršku drugima, a da ništa ne dobijem za uzvrat, dok sam sada zahvalna Bogu što mi je dao čoveka koji se bez zadrške raduje svakom mom uspehu - kaže Dragana kojoj nova životna dešavanja utiču na psihu.


- Primećujem kod sebe velike psihičke promene i sazrevanje koje je karakteristično za sve buduće mame. Veselin je više od mene uzbuđen što ćemo postati roditelji, ali je i mnogo racionalniji. Već sada vidim da će biti odličan otac i da će obožavati našu devojčicu. I naš odnos svakim danom postaje snažniji i polako svijamo gnezdo i pravimo našu tvrđavu u koju ne želimo da primimo ništa što nam ne odgovara. O tome mi je mnogo pričala moja najstarija sestra Ivana, ali tek sada istinski shvatam njene reči.

Iako su lepa glumica i njen suprug na početku njene trudnoće mislili da će dobiti dečaka, vest da će beba biti ženskog pola veoma ih je obradovala, a odluku o imenu prepustili su Draganinoj srednjoj sestri Maji.

- Na početku moje trudnoće svi smo mislili da će verovatno biti dečak, pa smo čak i ime smislili. Međutim, kada je na ultrazvuku ustanovljeno da je devojčica, jako smo se obradovali. U mojoj porodici uglavnom su se rađala ženska deca i ja sam sigurna da ću se bolje snaći sa devojčicom, mada bih volela da u budućnosti dobijem i dečaka, dok su u Veselinovoj porodici presrećni. Naime, njih je petorica braće i više od pola veka nisu imali žensko dete u porodici, tako da će naša kćerka za njih biti nešto posebno. Ime već znamo, a smislila ga je moja sestra Maja, pošto će se beba roditi oko njenog rođendana. Za sada neću da otkrijem kako će se zvati, mogu samo da kažem da će nositi ime jedne od sestara iz bokeljske priče “Tre solere” - kaže zvezda serije “Vojna akademija”, koja je prvobitno planirala da ove jeseni sa suprugom organizuje crkveno venčanje, ali su planove pomerili za sledeću godinu.

- Ove godine bilo je mnogo slavlja u porodici Dabović. Veselin i ja smo imali građansko venčanje u maju, potom je moja sestra Ivana dobila dete, a nedavno se udala i moja sestra Maja. S obzirom na to da ću u septembru, kada smo planirali da se venčamo u manastiru Savina u Herceg Novom, biti u osmom mesecu trudnoće, shvatili smo da je pametnije da slavlje odložimo za narednu godinu. To će ujedno biti prilika da krstimo našu devojčicu i organizujemo veliko veselje za sve drage ljude - zaključuje Dragana.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Boško Karanović

Pročitajte još