Zdravko Čolić: Bilo je dana kad nisam mogao da pevam

Zdravko Čolić: Bilo je dana kad nisam mogao da pevam

Autor: | 11/10/2016

0

Premda iza sebe ima karijeru dugu četiri decenije, veliku muzičku zvezdu uvek razneži jedna kompozicija i odvede ga na malo sentimentalno putovanje na kojem se priseća rodnog grada i prijatelja iz mladosti

Bez obzira na to što iza sebe ima više od četiri decenije muzičke karijere, samim tim i mnogo rutine stečene na brojnim koncertnim nastupima, Zdravku Čoliću (65) jedna pesma uvek izazove istu mešavinu nemira, nostalgije i treme kad treba da je otpeva. Kompozicija Kemala Montena “Sinoć nisi bila tu” zauzima posebno mesto u njegovom sentimentalnom prtljagu. Više je razloga zašto je ona omiljena našem velikom pevaču. Osim na prve uspehe, ona ga seća i na rodni grad, ljude s kojima je odrastao.

– Ta numera me uvek vrati na početke, u moju “Skenderiju”, i dan kad sam položio matematiku i upisao treću godinu fakulteta – kaže Zdravko Čolić za “Gloriju”.

– Ta numera me uvek vrati na početke, u moju “Skenderiju”, i dan kad sam položio matematiku i upisao treću godinu fakulteta – kaže Zdravko Čolić za “Gloriju”. – Uveče sam nastupao na “Šlageru sezone”, pevao sam “Sinoć nisi bila tu” i osvojio treće mesto publike i nagradu za interpretaciju. Sutradan je u svim novinama osvanuo naslov: “Pojavilo se novo ime u muzici – Zdravko Čolić”. Pesmu je napisao divan muzičar i čovek Kemal Monteno. Zbog svega toga ona ima posebno mesto u mom životu.

Šta je još popularni Čola otkrio za magazin Gloria, možete pročitati klikom na ovaj link!

Komentari (0)

Loading
Vesna Čađenović Želimir Krizov
Tagovi: zdravko čolić

Pročitajte još