Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

Autor: | 28/10/2016

0

"Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će sve ovako izdogađati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija", kazao je glumac Branko Cvejić za vreme potpisivanja knjige "Grlom u jagode - 40 godina TV serije" na beogradskom Sajmu knjiga.
On je dodao da mu je uloga Baneta Bumbara obeležila karijeru i da se za vreme snimanja serije trudio da igra najbolje što je mogao.

- Cela ekipa serije je bila svesna da radimo nešto što vredi i što će ostati upamćeno. Karanović je napisao sjajan scenario koji nas je prosto provocirao da damo sve od sebe - kazao je Cvejić.

- Nema sumnje da je bilo dobro biti mlad u Beogradu 60-tih godina prošlog veka - kaže Cvejić napominjući da mu je drago što su taj mladalački entuzijazam uspeli da prenesemo u seriju.

- Sa druge strane serija ne govori o samo o pop kulturi u Beogradu već analizira društvene odnose i proročki najavljuje sve što će nam se dogoditi kasnije - kazao je Cvejić.

Cenjeni glumac naglašava da je film "Jagode u grlu" na efektan način stavio tačku na seriju "Grlom u jagode"

- Karanović je uspeo da slika jedno vreme bez patetike. Kada bi sada snimao film o Banetu Bumbaru i njegovim drugarima morao bi radnju da izmesti u inostranstvo jer nisam siguran ko bi od našeg starog društva iz serije živeo u Srbiji danas.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Janko Petković

Najnovije vesti