Nevoljno i na nagovor: Nevena Božović otkrila sa koliko godina se prvi put put našmikala

Nevoljno i na nagovor: Nevena Božović otkrila sa koliko godina se prvi put put našmikala

Autor: | 06/04/2019

0

Na 64. izboru za „Pesmu Evrovizije“, koja će se održati od 14. do 18. maja u Tel Avivu, Srbiju će predstavljati Nevena Božović sa pesmom “Kruna”, za koju je sama uradila tekst i muziku. Posle učešća na „Dečjoj Evroviziji“, kao i nastupa sa grupom “Moje tri”, popularnoj pevačici ovo će biti treći izlazak na evrovizijsku scenu, zbog čega je mnogi bodre čuvenom narodnom “treća sreća”. Iako do takmičenja ima više od mesec dana, Nevena je uveliko počela sa pripremama, rešena da svoju zemlju predstavi na najbolji način.

Odavno je zaživelo pravilo da se muzika ne samo sluša, već i “gleda”. Koliko je izgled bitan na jednom tako velikom festivalu kao što je „Evrovizija?

- Prilično je bitan, ali ja sam od onih koji će prvo zatvoriti oči i slušati. Obaveza mi je da ispoštujem ljude koji prate moj rad, tako da se za svaki izlazak pred publiku pripremam odgovorno i sa posebnim zadovoljstvom. Pristojnost je nestala kako na svetskoj, tako i na domaćoj sceni. Ukazana mi je čast da predstavljam Srbiju, pa ću se potruditi da kompletan nastup bude zanimljiv i odgovarajući. Ipak svojom pesmom šaljem svojevrsnu poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N E V E N A (@nevenabozovicofficial) on Mar 6, 2019 at 3:39am PST


O vašem izgledu na „Beoviziji“ svi imaju samo reči hvale. Nastavljate li sa istim timom saradnika?

- Zaista su velike pohvale stigle na račun haljine. Za moj stajling u Izraelu ponovo će biti zadužena dizajnerka Nevena Ivanović, a tu je i Nataša Lazarević koja mi je specijalno za „Beoviziju“ napravila nakit. Daćemo sve od sebe da nikoga ne razočaramo.

Mogu li izvođači da izgledaju različito u polufinalu u odnosu na finalni deo programa?

- Mislim da nisu dozvoljene nikakve izmene ni u scenskom nastupu, ni u samom izgledu takmičara. Obe večeri sve mora da bude identično.

Jeste li već počeli da osmišljavate stajling?

- Jesam. Zapravo, već nekoliko dana posle „Beovizije“ morali su da se znaju detalji koji se tiču nastupa. Najvažnije mi je da akcenat ostane na pesmi i pevanju. Sve ostalo sam vrlo lako uz pomoć ekipe definisala, ali o tome za sada ne mogu da govorim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N E V E N A (@nevenabozovicofficial) on Mar 7, 2019 at 9:19am PST

Da li se vaše viđenje Nevene na sceni razlikuje od mišljenja vaših saradnika?

- Apsolutno smo saglasni. Pratim sebe, svoj osećaj i slobodno funkcionišem u ovome što radim. To je najbitnije kako bih bila iskrena prema ljudima kojima se obraćam. Ipak, kao u svemu, prisutan je proces sazrevanja, tako da s godinama dolazi sigurnost.

Dajete li instrukcije šminkerima ili im se prepuštate s punim poverenjem?

- U početku sam im govorila šta želim, a već nekoliko godina radim sa istim ljudima koji dobro znaju šta volim.

Kad je neko prirodno lep, kao što ste vi, šminka je često nepotrebna. Gde je granica posle koje mejkap donosi više štete nego koristi?

- Trebalo mi je vremena da prihvatim činjenicu da scenska šminka mora da bude mnogo jača i naglašenija kako bi je kamera zabeležila. Ne volim previše šminke jer mi u potpunosti promeni lik pa na većini slika ne ličim na sebe. Generalno, mislim da današnje devojčice prerano počinju da se šminkaju. Ja sam se prvi put našminkala za veliku maturu, na nagovor.

U poslednje vreme često vas možemo videti sa crvenim ružem na usnama.

- Zahvaljujući kompaniji „Oriflame“, sa kojom sarađujem duže od godinu dana, isprobala sam različite mejkap kombinacije. Dopada mi se kako crveni karmin stoji plavušama. Štaviše, sa njim nema greške, odličan je i za dan i za noć. I kad me mrzi da se detaljno šminkam, dovoljno je da stavim karmin i maskaru kako bih lepo izgledala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N E V E N A (@nevenabozovicofficial) on Mar 11, 2019 at 2:02am PDT

Jeste li pristalica detalja koji daju glamurozan izgled - dugih veštačkih trepavica ili senki sa šljokicama?

- To mi izgleda lepo, pogotovo na mladim devojakama. Takvi detalji su prihvatljivi pod uslovom da se koriste umereno i u specijalnim prilikama. Za dnevnu varijantu nikako.

Šta uvek imate u neseseru, a dobrodođe za “prvu pomoć” ako iskrsne neko snimanje ili važan sastanak? 

- Olovku i karmin i kremu za ruke. Verovali ili ne, nimalo se ne opterećujem šminkanjem. Pre me možete sresti bez ikakve šminke, nego tip-top doteranu.

Koji preparati su zaslužni za vašu lepu i negovanu kožu?

- Od mame sam na vreme usvojila osnovne stvari vezane za negu kože, koje bi svaka devojka trebalo da zna. Ujutru se umivam prvo hladnom, a onda mlakom vodom. Nikada nisam imala problematičnu kožu, a uz konsultacije sa stručnjacima lako sam pronašla kremu koja mi odgovora.

Planirate li da uoči nastupa na “Eurosongu” odete na poseban kozmetički tretman?

- Do sada nisam radila kozmetičke tretmane. Imam samo 25 godina i mislim da mi još nisu potrebni. Pristalica sam zdrave ishrane i redovnih treninga, to je najbolji vid nege. Tri puta nedeljno po jedan sat kardioboksa dovoljno je da angažujem svaki mišić i postignem željeni efekat, kako na telu, tako i na licu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N E V E N A (@nevenabozovicofficial) on Apr 4, 2019 at 7:01am PDT


Pod kojim uslovima biste pristali da prepoznatljivu dugu, plavu kosu ošišate ili ofarbate u drugu boju?

- Stvarno ne znam. Prirodna sam plavuša, pa mislim da ću se na taj korak teško odlučiti. Volim pomalo “neuredne” frizure, mada mi je preko dana kosa često svezana u rep kako mi ne bi smetala.

Eva Čubrović Oriflame/Miloš Nadaždin/Instagram

Pročitajte još