Najsavremeniji tretmani i najefikasniji preparati u borbi pritiv celulita

Najsavremeniji tretmani i najefikasniji preparati u borbi pritiv celulita

Autor: | 13/06/2020

0

Celulit - njaveći ženski neprijatelj!

Pripreme za leto obično podrazumevaju obračun sa najvećim neprijateljem savremene žene - celulitom. Kako ga eliminisati? Naravno, mislili smo na njega i tokom zime, i u danima karantina, ali sada je krajnji trenutak da nešto preduzmemo. Na raspolaganju je nekoliko mogućnosti, a koju ćemo odabrati zavisi pre svega od količine i tipa celulita, kao i od naše “finansijske konstrukcije”. Najbolji rezultati, bez sumnje, postižu se kada se uključi više faktora. Pomenimo tek neke koji su nam nadohvat ruke: savremeni tretmani, delotvorne kreme i gelovi, redovni odlasci na ručnu masažu (koju izvodi stručno lice jer je to garancija da neće doći do povrede tkiva), a pre svega pravilna ishrana i unošenje optimalne količine vode.

Pri izboru anticelulit preparata dobro je znati da gelovi prodiru dublje ispod površine kože i, samim tim, intenzivnije deluju na nakupljenu mast. Na listi prirodnih sastojaka koje obično sadrže najčešće su bršljan, kesten, breza, grejpfrut, kapsaicin (aktivni sastojak ljutih paprika), kofein, alge i morske soli. Zadatak im je da poboljšaju mikrocirkulaciju, da eliminišu toksine iz površinskih slojeva kože i vrate joj tonus. Budući da nijedan odgovoran proizvođač neće reći da je posle njihovog preparata celulit “kao rukom odnet”, ukoliko ga ima više ili se već “odomaćio” na našem telu, najbolje je da na njega delujemo i ostalim faktorima. Međutim, ukoliko se pojavio nedavno ili je “diskretan”, sasvim je izvesno da ga se do početka leta možemo osloboditi pomoću gelova i krema.

Pročitajte: Celulit će postati prošlost uz ovih pet zdravih navika navika 

Najbolje rezultate, samostalno ili uz anticelulit masažu, pružaju gelovi koji sadrže enzime kao što je mukopolisaharidaza, koja razmekšava kolagen vezivnog tkiva, te ono postaje propustljivo za tečnost, čime se omogućava lakša mobilizacija masti iz rezervi i njihovo sagorevanje.

Veoma je važno da, birajući preparate, obratimo pažnju na to da li hlade ili zagrevaju. Proizvodi u čijem je sastavu kapsaicin ili kofein stvaraju efekat intenzivnog zagrevanja, zbog čega se ne preporučuju osobama koje imaju izraženu mrežu kapilara ili upaljene i proširene vene. Za njih su preparati na bazi kestena, koji ima pozitivno dejstvo na upale, ili enzimski gelovi.

Kada se koriste proizvodi sa efektom zagrevanja, ne bi trebalo praktikovati “pakovanje” folijom i sličnim materijalima, što se često radi kako bi se usled otvaranja pora obezbedilo dublje prodiranje kroz kožu i samim tim bolji efekat. U tom slučaju mogla bi da se jave iritacija površinskog sloja kože ili pucanje kapilara. Upotreba krema i gelova ne preporučuje se deci, tinejdžerima, trudnicama i dojiljama.

Pročitajte: Danica Maksimović - Imam telo kao devojčica, nemam čak ni gram celulita

Tamara Paunović - Redovna masaža, pravilna ishrana i dosta vode

Kada je neko toliko dugo na modnoj sceni, a izgleda kao Tamara Paunović, jasno je da bi trebalo čuti (i primeniti) šta sve radi da ne bi imala celulit. Na početku je naglasila da, ako ćemo iskreno, sve žene imaju celulit, ali da je pitanje da li se on vidi samo pod pritiskom ili stalno. Konstatujući da je njen, srećom, sakriven, ispričala nam je sledeće:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Paunović / TP ?? (@tamarapaunovic.tp) дана 8. Мар 2020. у 12:56 PDT

- Dugo je moj ritam podrazumevao tri treninga nedeljno, a onda nam se desila korona. Iako se ne može reći da sam tip koji kod kuće samostalno vežba, nastojala sam da svakog dana bar ponešto uradim.

Ako govorimo o celulitu, mislim da najviše koristi imam od redovnih odlazaka na masažu koja uvek podrazumeva limfnu drenažu. Ona ni u kom slučaju ne sme biti agresivna, jer, ako se pojave modrice, sigurno su ugroženi kapilari i koža. Ukratko - intenzitet masaže ne može da nadoknadi kontinuitet, a pravi veliku štetu. Iskreno, ne stižem da odem onoliko često koliko bih želela, ali trudim se da to bude bar jednom nedeljno, eventualno na dve nedelje. I nije poenta samo u celulitu - posle masaže osećam se mnogo bolje, noge su mi “lakše”, stres je uspešno suzbijen...

Pročitajte: Tamara Paunović - Kroz život se vodim isključivo srcem

Volim da znam šta se novo dešava u toj oblasti, ali još najviše poverenja imam u stare metode. Naravno, onima koji imaju mnogo celulita neophodni su tretmani na bazi ultrazvuka i čega sve ne.

Kao što imamo potrebu da se umijemo, istuširamo i operemo kosu, takav tretman telu treba pružiti i iznutra, što je mnogo teže. Zato ja nikako ne uspevam da dođem do ona toliko puta pomenuta dva litra, Mada sebe stalno teram da pijem vodu.

Ni pet litara vode ni tri masaže dnevno ne mogu vam pomoći ako se u vašoj ishrani smenjuju slatkiši, grickalice, džank fud... Bitno je unositi što više proteina i koliko-toliko voditi računa o tome šta jedemo. Daleko sam od onih koji brinu o svakom zalogaju. Ali nastojim da ne preterujem sa slatkišima, pogotovo uveče. Kada sebi kažem “nema slatkiša”, organizam se posle sedam dana navikne, pa ih više i ne traži. Srećom, moje konzumiranje alkohola svodi se na čašu vina, i to u posebnim prilikama. Mada kažu da upravo vino, naročito belo, zadržava vodu u organizmu.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica guliver/getty

Pročitajte još