Predeo oko očiju: Zaustavite prve znakove starenja

Predeo oko očiju: Zaustavite prve znakove starenja

Autor: | 05/05/2021

0

Predeo oko očiju - tamni podočnjaci, natečeni kapci, oštre linije, sitne bore... Ne smete da prođete pored ogledala? Vreme je za „restauraciju“ najosetljivije zone lica

Oči su ogledalo duše, ali ni predeo oko njih nije manje važan. Ovaj deo lica često zanemarujemo prilikom rutinske nege, zaboravljajući da je prvi na udaru i radaru kada iz spoljnog sveta pokušavaju da nam pronađu prve znakove starenja, bore, znake umora. Reč je o osetljivom terenu sa kojim bi trebalo biti veoma oprezan, i stoga zahteva neprekidno ulaganje. No, pravilno odabrani preparati obezbeđuju uspeh na duge staze, posebno ako niste imali sreće sa genetikom.

Da li ste znali da dnevno trepnemo bar deset hiljada puta i da je taj mehanizam sastavljen od 22 mišića? Budući da je u predeo oko očiju “ugrađena” najtanja koža, svega pola milimetra, ona je pod konstantnim istezanjem i pritiskom, u stalnom je pokretu i nije teško zaključiti zbog čega se tako brzo “troši”. Neprikladna ili nikakva nega, loša ishrana, previše stresa, premalo sna, spoljašnji faktori kao što su zagađen vazduh, duvanski dim, šminka (naročito ako zaboravite da je skinete ili to ne učinite temeljno)... Da se zaustavimo ili da nastavimo sa nabrajanjem uzroka preranog starenja lica?

Tamni krugovi, izraženi podočnjaci, natečeni kapci i oštre brazde u uglovima očiju znak su da je tom području neophodna „restauracija“. Dermatolozi savetuju da izaberete kvalitetan materijal i ne žalite novca. Zdrava, sveža koža važnija je od najskuplje senke.

Pročitajte: Bjuti saveti Danijele Dimitrovske - Tajne lepe i zdrave kože lica

Miomir Milić

 

SPECIJALNI ODRED

Kad god imate prilike, izađite na sunce. Ne na ono jako koje bi moglo da vas izloži “nuklearnoj bombi” sastavljenoj od ultraviolentnih zraka, već u bezazlenu šetnju. Koži su potrebni svetlost, svež vazduh i telohranitelj kao što je vitamin D. Ali, tokom vrelog leta, u periodu od deset ujutru do pet ili šest po podne ne izlazite iz kuće bez sredstva za sunčanje namenjenog zoni oko očiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHISEIDO (@shiseido)

RETINOL - SVETI GRAL

Znaci starenja kože prvo se javljaju na delu tela gde je najtanja. Kako bi bilo dobro kada biste jednim potezom čarobnog štapića mogli to da sprečite... Ali, niste Hari Poter. Zato obratite pažnju na Sveti gral, kako u kozmetičkoj industriji zovu retinol.

Kreme koje sadrže jedan od glavnih sastojaka proizvoda za negu lepote smanjuju vidljivost sitnih linija, povećavaju tonus, omekšavaju kožu, čine je vitalnijom i prijatnijom na dodir. Za predeo oko očiju izaberite preparat koji sadrži visok procenat retinola, inače sintetičkog derivata vitamina A.

Pročitajte: Rešite se tamnih podočnjaka uz pomoć ovog sjajnog sastojka za manje od 50 dinara

 

VITAMINSKA PROTEKCIJA

U negu ove zone trebalo bi uključiti još neke saveznike, kao što su vitamini C i E i hijaluronska kiselina. Nemojte zaboraviti “noćnu smenu”, iznenadićete se kad ujutru stanete pred ogledalo.

Pročitajte: Nega Monike Beluči - Tajna je tako jednostavna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA MER (@lamer)

 

PREDO OKO OČIJU - JOŠ NEKOLIKO SITNICA...

Koža mora da se “zaliva”. Samo ona dovoljno hidrirana je zdrava i blistava. Unosite u organizam dovoljno tečnosti, smanjite so u ishrani, redovno skidajte šminku, poklonite poverenje maskama “specijalizovanim” za predeo oko očiju sa kolagenom i ekstraktom ruže. Na vreme se posvetite ovom delu lica. Inače, sledi žurka bez prestanka.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miomir Milić