Sama svoj heroj: Ivana Španović se uspešno oporavila od povrede

Sama svoj heroj: Ivana Španović se uspešno oporavila od povrede

12/08/2020

0

Ivana Španović zasigurno ne bi volela da se 2020. godina ponovi. Naša najbolja atletičarka spremala se za ostvarenje svog sna na Olimpijskim igrama, koje su usled pandemije korona virusa odložene za narednu godinu. Ipak, Ivana nije ostavila treninge po strani i prepustila se uživanju u slobodi, ona je marljivo trenirala kako bi sledeće godine bila spremnija nego ikada.

- Кao sportista i ljudsko biće navikla sam na različite izazove i prepreke u mojoj karijeri i životu, tako da ovo treba shvatiti kao samo još jedan i svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima. - napisala je u objavi na svom "Instagramu" Ivana.

Pročitajte: Ivana Španović - Moj olimpijski san je stavljen na čekanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on May 28, 2020 at 6:40am PDT


– Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome. Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove. Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina - pisala je Ivana u aprilu.

A onda je vanredno stanje ukinuto i ona se vratila napornim treninzima. Sa svojim dečkom, Markom Vuletom Ivana je trenirala svakodnevno, kako bi se nakon karantina vratila u top formu. Međutim, onda je usledilo novo iskušenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Apr 25, 2020 at 4:13am PDT


Početkom jula Ivana Španović slomila je metatarzalnu kost desnog stopala, zbog čega su treninzi ponovo morali da budu na čekanju. Ipak, Ivana je poznata po čeličnoj volji i nije odustala od dozvoljenih treninga, kako bi se što pre oporavila.

Na svojim društvenim mrežama Ivana se pohvalila da je sada konačno pobedila povredu i da će se uskoro sve vratiti u normalu.

Pročitajte: Ivana Španović ponovo voli - Ko je zgodni momak koji joj je ukrao srce?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Jul 15, 2020 at 8:07am PDT


- Osma nedelja. Glikogen je umro. Bitka je gotova za nekoliko dana - napisala je atletičarka na "Instagramu" ispod slike sa treninga.

- Planovi se menjaju, ali cilj nikad. Čak ni slomljena kost me ne može zaustaviti - motivisala je Ivana Španović sebe na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Aug 9, 2020 at 7:26am PDT


Čelična volja i naporan rad pomogli su Ivani da se oporavi i nastavi pripreme za ostvarenje svog najvećeg sna.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Teodora Vuković

Pročitajte još

Najnovije vesti