Ivana Španović najavila kraj karijere: Volela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog svetskog rekorda

Ivana Španović najavila kraj karijere: Volela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog svetskog rekorda

10/10/2019

0

Sjajna skakačica u dalj Ivana Španović, koja je na velikim takmičenjima osvojila 11 odličja, najavila je da će 2020. braniti zlato na Svetskom prvenstvu u dvorani u Kini u martu, pre nastupa u Tokiju na Olimpijskim igrama

Ona je najavila da bi 2022. mogla da se oprosti od atletike, a volela bi da to učini na spektakularan način, pred domaćom publikom.

- Volela bih da budemo izabrani za domaćeine Svetskog prvenstva 2022. u dvorani. Razlog zbog kojeg bi volela da se to dogodi je razmišljanje o povlačenju iz atletike. Volela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog svetskog rekorda od 7,37 metara pred domaćom publikom u beogradskoj Areni - poručila je za Sportski Žurnal Ivana Španović.

Sledeće nedelje će se vratiti treninzima posle pauze zbog povrede koja ju je sprečila da nastupa na Svetskom prvenstvu u Dohi.

- Počinjem sa uvodnim radom 15. oktobra, ali zbog težine povrede biću malo obazrivija na početku, pogotovo zbog činjenice da je sledeća godina olimpijska. Nema mesta ni prostora kalkulaciji ili radu koji nije sa 100 odsto mogućnosti - rekla je najbolja srpska atletičarka za pomenuti list.

https://www.hellomagazin.rs/magazin/iz-arhive-magazina/ivana-spanovic-ekskluzivno-za-hello-kraj-desetogodisnje-ljubavi/

M G

Pročitajte još

Najnovije vesti