Tragedije su Travoltu pratile celog života: Karcinom dojke uzeo mu je najvažnije osobe, prvu ljubav sa samo 22. godine

Tragedije su Travoltu pratile celog života: Karcinom dojke uzeo mu je najvažnije osobe, prvu ljubav sa samo 22. godine

Autor: | 17/07/2020

0

Džon Travolta ‒ Tragedije koje su obeležile život slavnog glumca...

Pre samo nekoliko dana Džon Travolta ostao je bez voljene supruge, glumice Keli Preston sa kojom je 29 godina bio u skladnom braku. Iako je bila optimistična i davala sve od sebe, Keli nije uspela da se izbori sa opakom bolešću i preminula je od karcinoma dojke u 57. godini.

‒ Obaveštavam vas da je moja lepa supruga Keli izgubila dvogodišnju bitku sa karcinomom dojke. Hrabru borbu vodila je s ljubavlju i podrškom mnogih. Moja porodica i ja zauvek ćemo biti zahvalni njenim lekarima i medicinskim sestrama u centru za lečenje raka, svim medicinskim centrima koji su pomogli, kao i mnogim Kelinim prijateljima i voljenima koji su bili pored nje. Kelina ljubav i život zauvek će ostati upamćeni. Neko vreme biću uz svoju decu koja su izgubila majku i zato mi unapred oprostite ako se neko vreme nećemo oglašavati. Znajte da ću osetiti vašu ljubav ‒ napisao je slomljeni Travolta na svom nalogu na „Instagramu“ i objavio Kelinu prelepu fotografiju.

Pročitajte: Džon Travolta - Dirljivo sećanje na tragično preminulog sina

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели John Travolta (@johntravolta) дана 12. Јул 2020. у 10:20 PDT

Džon Travolta i Keli bili su skoro tri decenije u braku i dobili troje dece. Nažalost, njihov šesnaestogodišnji sin Džet tragično je preminuo 2009. godine, na porodičnom odmoru na Bahamima. Supruga Džona Travolte ostavila je sina Bendžamina (9) i ćerku Elu (20).

Džon Travolta ‒ Tragedije od kojih se nikada nije oporavio

Veliko je pitanje da li će uspeti da preboli ovaj izuzetno težak gubitak. Džon Travolta počeo je da doživljava tragedije još u najranijoj mladosti, a od nekih se i dan-danas nije oporavio. Kada je imao svega 22. godine, popularni zavodnik prvi put se zaljubio i priznao da je voleo kao nikada. Džon Travolta zaljubio se u 18 godina stariju glumicu Dijanu Hajland, koju je upoznao 1976. na setu filma „The Boy in the Plastic Bubble“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Corleone Film (@corleonefilm) дана 2. Мај 2020. у 9:57 PDT

‒ Nikad u životu nisam bio tako zaljubljen. Dok sam bio mlađi mislio sam da volim nekoga, ali sada shvatam da nije bilo tako. Privukla me je od trenutka kada sam je sreo. Bili smo poput dva manijaka koja su sve vreme na setu filma razgovarala. Posle mesec dana to je preraslo u romansu ‒ rekao je Travolta 1977. u intervjuu za američki magazin „People“.

Nažalost, samo sedam meseci posle započinjanja romanse Dijana je preminula od karcinoma dojke. Za vreme božićnih praznika 1977. glumica je završila u bolnici jer je dobila visoku temperaturu. Iako je smatrala da je to prolazna prehlada, otkriveno je da boluje od raka koji se već proširio po ostatku tela. Samo 24 sata posle toga je preminula. Travolta je sa snimanja iz Ohaja došao prvim letom i poslednje sate proveo uz postelju voljene žene.

Pročitajte: Džon Travolta - Nisam znao da li ću ikad uspeti da prebrodim gubitak sina

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🖤🔮🖤 𝕵𝖆𝖞𝖓𝖊 🏴‍☠️☠️🏴‍☠️ (@angels_in_velvet) дана 25. Јан 2019. у 7:36 PST

Prijatelji holivudskog glumca naveli su da je ovo bio jedan od najvećih udaraca u njegovom životu od koga se verovatno nikada u potpunosti nije oporavio. Dve godine posle gubitka Dijane od iste bolesti preminula je njegova majka Helen. Jedinu utehu u momentima kada je izgubio dve najvažnije žene u životu Džon Travolta pronalazio je u sajentologiji.

Džon Travolta ‒ Tragedije ne prestaju

Godinama posle Dijanine smrti Travolta se nije vezivao ni za jednu ženu. Kroz njegov život prolazile su brojne afere i žene za jednu noć, a onda je u sajentološkoj zajednici upoznao nju ‒ Keli Preston. Keli je u to veme bila u braku sa glumcem Kevinom Gejdžom, a pre toga imala je romansu s Džordžom Klunijem.

‒ Bila je to ljubav na prvi pogled ‒ opisivali su Keli i Travolta svoju ljubav, kojoj od tada ništa nije stalo na put, čak ni činjenica da su izgubili šesnaestogodišnjeg prvorođenog sina Džeta. Ta ih je tragedija, naveli su, još više povezala i ojačala njihovu vezu i ljubav.

Džet je rođen s autizmom, a u skladu sa učenjem sajentologije, njegovi roditelji lečili su ga alternativnim metodama, misleći kako jači lekovi i tretmani mogu samo da ugroze njihovog sina. Na porodičnom odmoru 2009. godine u novogodišnjoj noći Džet se u jednom trenutku srušio i udario glavom o rub kade dok su njegovi roditelji slavili Novu godinu u hotelu.

Džeta je bez svesti pronašla sobarica, koja je odmah nazvala hitnu pomoć, ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Preminuo je u 17. godini, a njegova porodica našla se na udaru kritika jer nisu bili prisutni u trenutku kada je doživeo napad.

‒ Život posle toga za mene više nije imao smisla, jako mi je dugo trebalo da se dovedem u normalu ‒ priznao je Travolta.

Pročitajte: Travolta Progovorio o gubitku sina

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели John Travolta (@johntravolta) дана 13. Апр 2020. у 7:44 PDT

Kao da sve što je proživeo nije bilo dovoljno, u 67. godini ostao je udovac sa dvoje dece. Dugogodišnja supruga, sa kojom je imao vrlo skladan brak, napustila ga je posle dve godine borbe sa karcinomom dojke. Da li će Džon Travolta imati snage da nastavi, niko ne zna...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram