Svetski poznati kuvari, koje cene brojne holivudske ličnosti, odlučili su da čitavom svetu pomognu i da na neki način savojim savetima naznače šta je zaista neophodno, a šta suvišno, kupovati u periodu izolacije usled koronavirusa
Kako broj slučajeva koronavirusa i dalje raste, a restorani i barovi se polako zatvaraju, sve više ljudi kuva kod kuće dok su u izolaciji. Zato su poznati kuvari poput Gordona Remzija, Majkla Simona i ostalih, odlučili da na svojim društvenim mrežama podele nekoliko saveta kako da sačuvate ili skuvate hranu dok traje epidemija.
Zalihe brašna, testenine, tunjevine… iskoristite na najbolje moguće načine i spremite raznovrsna jela. Napravite domaći hleb, špagete bolonjeze, lazanje, supu…
Ina Garten je na svom Instagram profilu podelila nekoliko saveta za zamrzavanje.
Nemojte pakovati vruću hranu, neka se ohladi na sobnoj temperaturi pre pakovanja.
Nemojte prepuniti posude jer se tečnost širi kad se zamrzava.
Označite svaku posudu da biste znali koja hrana vam se gde nalazi.
Nemojte slagati posude jednu na drugu, pre nego što se zalede, da bi se brže zaledile.
Posudu sa hranom koju želite da se odmrzne ostavite u frižideru preko noći.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Pročitajte i: Jednostavan recept Džejmija Olivera za čokoladni kolač bez jaja
Antoni Porovski čiju hranu vole i Dženifer Aniston i Rajan Rejnolds, deli savete kako da kuvate u karantinu čak iako ne uspete da nađete sve namirnice koje ste želeli. On snima posebne video zapise i kači ih na Instagram, pa tamo možete pogledati, a mi vam prenosimo jedan.
U posudi pomešajte sitno seckan crveni luk, paradajz i konzervirani pasulj koji ste prethodno procedili. Antoni je stavio i avokado, ali vi ne morate ako ga nemate kod kuće. Promešajte sve namirnice, začinite sa malo maslinovog ulja i iscedite pola limuna u to. Zatim ispecite omlet i pospite ovom mešavinom. Naravno posolite po želji, navodi stvarukusa.rs.
Vaš ukusan i zdrav obrok je spreman za svega osam minuta.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Dok vlada ovaj virus bitno je da se zdravo i dobro hranite, ali bitno je i da ta hrana bude ukusna.
Amanda Fritag je na društvenim mrežama podelila savete kako da začinite piletinu.
- Učenje pravilnog načina za prženje hrane je od ključne važnosti za utemeljenje ukusa. Ukoliko ovo savladate, čak i sa najosnovnijim sastojcima dobićete fantastične ukuse. Tako da, ukoliko ste u karantinu i dosadila vam je obična piletina, obećavam da će ovo učiniti stvari drugačijim - napisala je na svom Instagramu Amanda.
Ona preporučuje da piletinu začinite pre nego što je propržite u ulju, sa kožicom okrenutom na dole. Nakon toga je jednostavno ubacite u rernu.
Nemojte dirati piletinu dok se ne ispeče, kako bi bila savršeno krckava.
Pročitajte i: Tri recepta za domaći kvasac
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Gordon Remzi podelio je lagan recept za marinara sos koji možete koristiti kao preliv za špagete, picu, meso, kao umak za tortilja čips.
Sastojci koji su vam potrebni: pasirani paradajz i pelat, bosiljak, beli luk, crni luk, beli luk, crveno vino, maslinovo ulje, so i biber.
Pročitajte i: Savršeni slatkiši od samo dva sastojka
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Đada De Laurentis je takođe podelila nekoliko saveta za kuvanje u karantinu, poput toga kako koristiti ostatke testenine na nov način.
Ako vam je ostalo špageta od ručka, Đada savetuje da dodate jaje, malo paradajz soka i parmezana u ostatke testenine. Stavite sve na tiganj sa malo maslinovog ulja. Pržite nekoliko minuta, zatim okrenite i nastavite da pržite dok obe strane ne dobiju koricu.
Pročitajte i: Najtraženiji recept ovih dana: Beskvasni hleb
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Majkl Simon je preporučio kupovinu svežeg, smrznutog i konzerviranog povrća, koje ćete imati u zalihama dok traje karantin.
Takođe je napisao na svom Tviter profilu da kupite i bilo koje meso koje je na raspolaganju, kao i krompir, testeninu, jaja.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više