Sastojci:
- 700 g telećih šnicli
- 3 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veća zelena paprika
- 250 g mariniranih šampinjona
- 1 l juneće supe
- 1 kašika gustina
- mešavina začina
- ulje, so
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Marinirane šampinjone preseći napola.
4. Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati papriku i pržiti je dok ne omekša.
6. Vratiti šnicle pa sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina i malo vode pa kratko prokuvati. Gotove šnicle mogu se poslužiti uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nacionalni dan rodne ravnopravnosti: Nauka bez granica – budućnost bez predrasuda
Konferencija Žene u nauci
12/06/2025
Saznajte višeMamina kuhinja vraća u detinjstvo: Ovo je Noletova omiljena torta, ne može da joj odoli
Omiljena torta Novaka Đokovića po receptu njegove majke
12/06/2025
Saznajte višeLuz Kasal zatvorila Belgrade river fest 2025: Dva dana vrhunske muzike na obali reke
Luz Kasal na Belgrade River Festu briljirala
11/06/2025
Saznajte višeGde počinju nove priče: EKO nagradna igra
EKO nagradna igra od 28. maja do 8. jula
11/06/2025
Saznajte višeKristina Radenković pokazala svoju vikendicu na Fruškoj gori: Ovako izgleda raj!
Kuća Kristine Radenković na Fruškoj gori je vikendica
10/06/2025
Saznajte višeNisu iz Vranja, ali su božanstvene: Tajni recept za tortilje kakve pravi Princ od Vranje
Recept za tortilje Mexicana Princ od Vranje
10/06/2025
Saznajte više
Komentari (0)