Sastojci:
- 300 g kačkavalja
- 250 g kajmaka
- 500 g mekog brašna tipa-400
- 4 jajeta
- 2 žumanceta
- 2 dl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulja
- so, kim
Priprema:
1. U mlakom mleku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umesiti glatko testo.
3. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh poslagati pogačice, premazati ih žumancetom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)