Vesna Dedić otkriva tajnu svoje lepote

Vesna Dedić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 08/01/2015

0

Vesna Dedić, autorka i voditeljka emisije "Balkanskom ulicom", poslednjih godina i uspešna spisateljica, zbog prirode posla uvek je besprekorno doterana, mada se sebi najviše dopada bez šminke. Graciozna četrdesetšestogodišnjakinja zahvaljujući genetici ne opterećuje se izborom proizvoda za negu lica, ali ne žali da potroši novac na neku masažu kako bi se opustila i odlazak u spa-centar. Ne krije da postoje trenuci kada se, zbog umora i neraspoloženja, sama sebi ne dopada. O estetskim korekcijama još ne razmišlja, mada smatra da je mezoterapija odličan način da se sačuvaju svežina i mladalački izgled. Najveći kritičar joj je kćerka Lenka, čije sugestije s puno poverenja prima i uvažava. Za magazin "Hello!" otkriva male tajne svog negovanog izgleda.

Koliko vremena posvećujete negovanju lica?

- Minimalno, isto onoliko koliko sam to činila kao tinejdžerka. Nekoliko puta dnevno praktikujem umivanje i nanošenje hidratantne ili pantenol kreme. Jedino čega se vojnički pridržavam je da mi lice uvek bude čisto.

Koji su vaši mali svakodnevni rituali?
- Mislim da je čistoća kože uslov za lepotu, tako da je moj svakodnevni ritual da se nekoliko puta dnevno istuširam i nanesem neku kremu, ulje ili gel.

Kakve preparate za negu birate?
- Stvarno imam sreće sa kožom, zahvaljujući genetici, tako da ni kao tinejdžerka nisam imala problematičnu kožu. Ja nikada ne znam šta u stvari koristim, kremu po preporuci prodavačice ili apotekarke ili dobijem nešto na poklon. Ne verujem u te varijante noćna i dnevna krema, iz apoteke ili brendirana. Trenutno stavljam na lice neku pantenol kremu koja košta dvesta dinara i baš sam zadovoljna.

Jeste li od onih žena koje ne žale novac kada je reč o lepoti?

- Ne žalim novac za masažu, izuzetno kvalitetan puder i maskaru, kao i za spa-centre, kada imam vremena.

Odlazite li redovno kod kozmetičara i da li ste radili neke od tretmana za podmlađivanje?
- Kod kozmetičara ne idem nikada jer mi nije potrebno, ali redovno idem kod doktorke Dokmanović na mezoterapije, a kod nje sam radila i biorevitalizaciju koju preporučujem svim ženama, bez obzira na godine.

U kojim trenucima ste pomišljali da se podvrgnete nekoj estetskoj korekciji?
- Kada pišem roman, a ne vežbam, naravno da mi se opuste i telo i lice i tada padam u iskušenje da odem kod estetskog hirurga umesto da se vratim u teretanu. Nikada nisam, ali ne garantujem da to neću uraditi jednog dana, s obzirom na to da imam četrdeset šest godina. Nikada ne bih menjala lični opis, ubrizgavala silikon u usta, povećavala grudi, ali mislim da je potpuno na mestu ublažiti efekte naglog starenja.

Šta na sebi najviše volite, a šta biste rado promenili da možete?

- Odavno volim celu sebe i nemam potrebu bilo šta da menjam. Odavno se isto osećam i sa šminkom i bez nje, u ravnom i na štiklama.

S obzirom na to da ste zbog emisije "Balkanskom ulicom", čiji ste autor i voditelj, često našminkani, da li vam je to prešlo u naviku ili privatno preferirate prirodniji izgled?
- Samo tada se i šminkam. Možete da primetite da sam često na posterima za svoje romane i na crvenom tepihu bez šminke ili samo stavim maskaru. Nemam vremena za šminkanje, a i ne volim masku na licu. Inače, mislim da su žene sa svetlim očima lepše bez šminke.

Šta u svakom trenutku može da vam podigne samopouzdanje?
- Kada imam razloga da se istinski smejem i kada sam zadovoljna, onda imam i samopouzdanje i lepa sam. Kada mi ne ide i kada sam neraspoložena, ne pomažu ni najskuplja haljina ni najbolja šminka. To mi je baš mana, kada sam neraspoložena, imam "sivi" izraz lica i baš sam ružna.

Savetuje li vas kćerka Lenka kada je vaš izgled u pitanju?

- Da, odavno i bez greške. Uvek su joj saveti na mestu. Jedino u čemu se ne slažemo je nakit, koji ona ne voli da vidi na meni, a ja volim. I ne voli me sa šminkom. Kada dođem sa snimanja, kaže mi da sam kao "rakun" i bezuslovno tvrdi da sam najlepša bez šminke.

Koliko vam je lepota značila u životu i u karijeri?
- U privatnom životu lepota je uvek u očima posmatrača, pa mi je značila onoliko koliko su meni bile važne te oči koje me gledaju. U karijeri, fizički izgled mi je bio nevažan, i kao novinaru, i kao piscu.

"Padaju" li današnji muškarci na lepotu ili na inteligenciju?
- Muškarci "padaju" na lepotu i na harizmu, a ako želite da ih podignete na noge i zadržite pored sebe, onda je presudna inteligencija.

Šta je vama glavni adut prilikom osvajanja suprotnog pola?

- Ja sam zrela žena i kod mene je kao u baladi "Od usana do stopala". Šalim se, samo "profesionalne zavodnice" imaju adute, mi koje se zaljubljujemo na "pogled i dodir" ne igramo na četiri keca iz rukava, već na sve ili ništa.

Koje osobine kod partnera posebno cenite, a koje nikada ne biste mogli da prihvatite?
- Cenim mudrost, emotivnost, nežnost, dobrotu i spremnost da ti da vetar u leđa i bude podrška u svemu. Ne bih nikada mogla da prihvatim preljubnika, stipsu i primitivca.

Vaš poslednji roman "Zagrli me" naišao je na oduševljenje čitalaca. Jeste li i dalje zaokupljeni promocijom ili već razmišljate o  novom projektu?
- Prerađujem svoj prvi roman "Kao leto", kojim ću častiti čitateljke za 8. mart, a ovih dana selim se u Budvu da u miru pišem novi roman.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin